Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝ – ODP...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ...

Συμφωνία για την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών ζητούν από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας ο Συνασπισμός και το κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας (ODP).

"Το ODP και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ διακηρύσσουν ότι η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή για τους λαούς της Τουρκίας και της Ελλάδας. Τα προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει και μπορούν να λυθούν ειρηνικά, μέσω διαλόγου, στην βάση του διεθνούς δικαίου", υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους και επισημαίνουν: "Αποκρούομε έντονα τον μιλιταρισμό και σοβινισμό και την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους δύο λαούς. Απορρίπτουμε τον ατλαντισμό και τις στρατιωτικές δαπάνες που υπηρετούν το ΝΑΤΟ και τα πολεμικά του σχέδια".

Όπως αναφέρουν, η υιοθέτηση της πρότασης θα απελευθερώσει τεράστιους πόρους για την οικονομική, κοινωνική και οικολογική ανάπτυξη των δύο κρατών.
Αναφορικά με το Κυπριακό, ΣΥΝ και ODP τονίζουν ότι ότι πρέπει να λυθεί μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ και στη βάση των αποφάσεων του. "Ο λαός του νησιού - Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι - μπορούν να οικοδομήσουν μια δικοινοτική - διζωνική ομοσπονδία για μια ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, ελεύθερη από ξένες βάσεις', σημειώνουν.

ΠΡΕΖΑ TV
14-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

i ellada exei tous EPOP...

exei 85.000 me I5...

exei 300.000 anupotaktous...

exei xreokopisei ap'tous politikous ta lamogia

pame na kanoume polemo me tin tourkia...hahahahahahahahahahya