Τετάρτη, Αυγούστου 18, 2010

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!

copy paste το ακρως προπαγανδιστικο αρθρο του "Αδεσμευτου Τυπου" το οποιο αποκαλυπτει με το δικο του αθλιο τροπο τα κυβερνητικά σχεδια.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

"Μαχαίρι" στις πορείες (ιδιαίτερα αυτές που γίνονται από ολιγομελείς ομάδες), οι οποίες αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας κυκλοφοριακά εμφράγματα και σε μερικές περιπτώσεις και βίαια επεισόδια, που διώχνουν τους καταναλωτές, βάζει η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζει εκ βάθρων το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών και ο οικονομικός μαρασμός του εμπορικού κόσμου, χωρίς οι αποφάσεις της να θεωρηθούν αντισυνταγματικές.
Κι αυτό γιατί το άρθρο 11 του Συντάγματος ορίζει ότι "οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης, ήσυχα και χωρίς όπλα".
Για να ξεπεράσει το σκόπελο αυτό, θα προταχθούν διάφοροι λόγοι προκειμένου να απαγορευτούν πορείες που πραγματοποιούνται από ομάδες λίγων ατόμων και παραλύουν επί ώρες την καρδιά της πόλης.
Μεταξύ αυτών φόβοι για τη δημόσια ασφάλεια, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης και ενδεχόμενες σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων και της ελεύθερης πρόσβασης του καταναλωτικού κοινού.
Ο στόχος είναι διττός: εν όψει του "θερμού" απεργιακού φθινοπώρου όπου πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές συντεχνίες σχεδιάζουν "παρέλαση" στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, να μειωθεί θεαματικά ο αριθμός των συγκεντρώσεων και δεύτερον να αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση λόγω και των διπλών (περιφερειακών - δημοτικών) εκλογών του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, με την αλλαγή της στάσης της απέναντι στις πορείες η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών αλλά κι όσων δραστηριοποιούνται, εργάζονται ή κατοικούν σε μια ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Βασ. Σοφίας φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της Λεωφόρου Συγγρού. Ολοι αυτοί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούν από τις διαδηλώσεις που γίνονται πολλές φορές για "ψύλλου πήδημα" και επανειλημμένα έχουν ζητήσει τη βοήθεια των αρμοδίων Αρχών, χωρίς μέχρι στιγμής η έκκλησή τους να εισακουσθεί.
Η αδράνεια αυτή των επίσημων οργάνων της Πολιτείας, μαζί με την άνθηση του παραεμπορίου και την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες για το εμπορικό και κοινωνικό μαρασμό της συγκεκριμένης ζώνης, που καταλαμβάνει σχεδόν τα 2/5 της Αθήνας και την επακόλουθη γκετοποίηση της από στίφη παράνομων μεταναστών.
Η κατάσταση στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στις γειτονιές που το περιβάλλουν, θα αποτελέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες θέμα ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης μετά το πέρας της οποίας είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αλλάξουν επί τω βελτίω τη σημερινή εικόνα που παραπέμπει στην Ντακάρ…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2010

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να φοβούνται μια επανάληψη της ιστορίας όπως αυτή της Λειψίας της Ανατολικής Γερμανίας. Τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί έριξαν το καθεστός και οδήγησαν στην ένωση της Γερμανίας.
Βλέπετε οι πολιτικοί μας γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία και σίγουρα θα θέλουν να πάρουν τα μέτρα τους για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο.

Ανώνυμος είπε...

δεν λέω άμα γίνονται μαζικές πορείες στο κέντρο να κλείνει ,αλλά όταν είναι μαζεμένοι 100-300 άτομα γιατί αυτοί έχουν το δικαίωμα να κλείνουν το δρόμο και όχι οι άλλοι 100-300 που θέλουν να πάνε στις δουλείες τους να τον έχουν ανοιχτό

Ανώνυμος είπε...

απαραδεκτο
προβλεπετε πολυ δυσκολος οκτωβριος
εκτος εαν καποιοι τα παρουν και το κανουν γαργαρα...!!!

Ανώνυμος είπε...

@4:56

εργαζομαι(και κινουμαι πεζος) στο κεντρο της Αθηνας και εχω να σου πω οτι αυτοι που και καλα "ταλαιπωρουνται" στα αμαξια τους ειναι οι ιδιοι που κατεβαινουν στο κεντρο με το αμαξι τους των - 1600κ.κ- μονοι και δε χρησιμοποιουν σχεδον ποτε τα μεσα μαζικης μεταφορας. δηλαδη ελεος πια. αφου κανει μπαμ απο μακρια οτι δεν θελουν να φαινεται πουθενα κανενα ειδος εκδηλωσης δυσαρεσκειας γιατι φοβουνται το μεγαλο μπαμ.

ειπαμε .. ΔΝΤ σημαινει δυο πραγματα

λιγοτερο κρατος προνοιας και περισσοτερο κρατος καταστολης. οπου πηγανε τα ιδια εγιναν

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό είναι το μέτρο και πρέπει να αφορά όλες ανεξαιρέτως τις πορείες. Η παρακώλυση συγκοινωνιών και η παραμπόδιση της οικονομικής δραστηριότητας είναι αδικήματα. Αν πάω εγώ (που είμαι μόνιμος κάτοικος κέντρου) και ξαπλώσω στη μέση της Πανεπιστημίου θα με μπουζουριάσουνε. Όταν κατεβαίνουν να διαδηλώσουν τα κολοπαιδαράκια των Βορείων Προαστιών που είναι αναρχοαυτόνομα λόγω ανίας ή οι ξυσταρχίδηδες Δημόσιοι γιατί τους κόψανε το επίδομα νούμερο 157 και τους αφήσανε μόνο τα άλλα 156, είναι "δημοκρατικές ελευθερίες".

Το μυαλό τυρόγαλο και η μαλακία σημαία...

Ανώνυμος είπε...

Μας έλεγαν οι γονείς μας (φτωχοί και πλούσιοι πνευματικά) τι αγώνες είχαν δώσει κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών καθώς και ιστορίες διαφόρων άλλων καταστάσεων το πως ήρθε η δημοκρατία. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τις δυνάμεις τους. Σπεύσανε γρήγορα, σχεδόν βεβιασμένα συγκυριακά, να μας διδάξουν το ειρηνικό μέλλον μέσα από τις πολιτικές τους επιλογές.
Τώρα εν έτη 2010 είναι υπεύθυνοι για το ποιους επέλεξαν την δεκαετία των αγώνων τους 65-75 σαν σημαιοφόρους της μετέπειτα φυλάκισης των ιδίων, των παιδιών τους, των συνανθρώπων τους. Η μετάλλαξη των δημοκρατών σε εξουσιαστές ήταν εμφανέστατη εξ’ αρχής και αμιγώς ξεκάθαρη η πολιτική τους. Δεν πρόκειται για πλάνη. Ήταν τα ίδια πρόσωπα.

Και γω τώρα αναρωτιέμαι το πασοκ καθώς και άλλες κυβερνητικές εξουσίες που πρωτοστατούν στη σκακιέρα της αστυνομοκρατούσας Υπερκυβέρνησης και των περιορισμών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πως πιστεύουν πως θα έλθει η ανθρώπινη εξέλιξη; Μιμώντας τον κινηματογράφο; (είναι γελοία αυτά που κάνουν, θυμίζουν κωμωδία).
Μιμώντας αντιδημοκρατικά καθεστώτα (ο Ιωαννίδης και ο Παπαδόπουλος σίγουρα θα τους θαύμαζαν).

Επειδή διαβάζουν το prezatv «σύμβουλοι» του προέδρου του κινήματος και των ενημερώνουν (πρώτα τους Αμερικανούς) για ότι εποπτεύουν παντού, θα πω το εξής:

Κύριε Παπανδρέου δεν είστε σοσιαλιστής είστε μεταμοντέρνος φασίστας και είμαι σίγουρος πως δεν το γνωρίζετε. Σέβομαι όπως βλέπετε την άγνοια σας και μισώ την εθελοδουλία σας σε βαθμό αντίθετο από τα πιστεύω σας. Σίγουρα δεν θα έχετε διαβάσει τι είναι σοσιαλισμός, ούτε τι έχει πει ο Ένγκελς, ούτε τον στοχαστή Φουριέ.
Γελάνε μαζί σας οι Ακαδημαϊκοί (δεν περιορίζομαι στην Ελλάδα).
Γελάνε μαζί σας οι Στοχαστές και ποιητές.
Γελάνε μαζί σας οι Άστεγοι και οι Διανοούμενοι.
Γελάνε μαζί σας οι Ακροαριστεροί και οι Ακροδεξιοί.
Γελάνε μαζί σας οι Καλλιτέχνες και οι Συνταξιούχοι
Γελάνε μαζί σας οι Τέκτονες και οι Άνεργοι.
Γελάνε μαζί σας οι Εταίροι σας και οι Σατιρογράφοι
Γελάνε μαζί σας οι Αθλητές και όσοι χαρτζιλικώνετε να σας χειροκροτούν.
Γελάνε μαζί σας οι εναπομείναντες αντιστασιακοί του Β. παγκόσμιου πολέμου.
Γελάνε μαζί σας οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ!.
Γελάνε μαζί σας οι Μετανάστες και οι Τουρίστες των Ελλ. Νησιών
Γελάνε μαζί σας οι Πλούσιοι και οι Κομμουνιστές.
Γελάνε μαζί σας οι άνθρωποι που θέλουν να ζουν

Αν πιστεύετε πως (όταν το 60% του πληθυσμού που σας θέλει κλεισμένο στη φυλακή) θέλετε να συνεχίσετε να κυβερνάτε τότε συνεχίστε και εμείς θα βρισκόμαστε εκεί που πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

@5:35

ενταξει καταλαβαμε απο τα λεγομενα σου οτι εισαι ψιλοφασιστακι που το τρωει το γεγονος, οτι το ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ και λοιπες "δημοκρατικες" δυναμεις πουλησαν τη χωρα. αντε τωρα γλυψε κανενα επιχειρηματια για 500 ευρω η δηλωσε για μπατσος.
καλες δουλειες..

Ανώνυμος είπε...

@5¨35

εκτος αν εισαι απο εκεινους τους μαγαζατορες του κεντρου με τους ανασφαλιστους πιτσιρικαδες και τα εξωντοτια ωραρια που δινουν καμποσα χιλιαρικα για ενοικιο το μηνα αλλα οταν βγαινουν στα καναλια το παιζουν βιοπαλαιστες μικρομεσαιοι στα καναλια

Ανώνυμος είπε...

παιδια, μην του δινετε αξια... ο 5:35 ενας βλαμμενος της ΔΑΠ που αφ ενος μιλαει για τα "αναρχοαυτονομα κτλ" (αληθεια ψηλε, οταν μαζευονται 50 ανορθογραφοι και ανιστορητοι εθνικιστες να διαδηλωσουν π.χ. για την ελληνικοτητα της Ινδονησιας, γιατι δεν παρεξηγιεσαι?) αφ ετερου τα χωνει στους δημοσιους υπαλληλους, πιστευοντας πως αφου παρει το πτυχιο του (γλειφοντας φυσικα!) θα γινει golden boy του ιδωτικου παντα τομεα (ναι, εσενα το βόιδι περιμενε ο ιδιωτικος τομεας!)

αει τραβα τωρα να γλειψεις κανεναν λεκτορα, πολυ ασχοληθηκαμε...

Ανώνυμος είπε...

XAI XILTRER

Ανώνυμος είπε...

ZHTW H XOUNTA ALA PASOK ALA ND ALA GAMW TA SPITIA TOUS

Ανώνυμος είπε...

5:30
ένα αμάξι 1100κ.κ έχω και για να πάω από το πέραμα στο ζωγράφου που δουλεύω με τα μέσα θέλω 1,5 ώρα σχεδόν το διπλάσιο δηλαδή από όσο θέλω με το αμάξι
δεν μίλησα για τις μεγάλες πορείες εκεί φυσικά και δεν υπάρχει θέμα,αλλά για παράδειγμα όταν θέλουν να κάνουν πορεία οι γκέι (δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους ότι θέλουν ας κάνουν στο κρεβάτι τους) για τα δικαιώματα τους και σου έχουν κλείσει το δρόμο 150 άτομα αυτό είναι ο παραλογισμός ο ίδιος
είπαμε να αντιδρούμε για κάποια πράγματα ,δεν είναι δυνατόν να μας ξεπουλήσουν τελείως στο ΔΝΤ,αλλά να μην είμαστε και στην άρνηση απλά και μόνο για την άρνηση

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ Α) ΤΟ Τ.Ε.Β.Ε Β) ΤΟ Ι.Κ.Α ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ Γ) ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ Δ) ΤΟ Φ.Π.Α Ε) ΤΗΝ Δ.Ε.Η ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΠΕΡΙ ΠΟΡΕΙΑΣ..... ΕΙΠΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ (ΗΜΑΡΤΟΝ) ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ........

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια απλή λύση. Επιτρέπονται οι πορείες όλες. Ανάλογα τα άτομα και το κλείσιμο των δρόμων.
Έχεις 50000 ατομα, κλείνεις το κέντρο, έχεις 5000 άτομα, κλείνεις ένα κεντρικό δρόμο. Έχεις 500, κλείνεις δυο λουρίδες για την πορεία. Έχεις 50, πας από το πεζοδρόμιο. Απλά και δημοκρατικά.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά αυτό το μέτρο με αφήνει παγερά αδιάφορο απλά και μόνο επειδή είναι τραγικό στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε να είναι έξω 100-300 άτομα και να διαμαρτύρονται ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν το σύνθημα από το συνδικάτο τους.

Κατά τη γνώμη μου έχει φτάσει η ώρα να δείξουμε άν είμαστε βλάκες και έχουμε την κυβέρνηση που μας αρμόζει, ή αν ο νεοέλληνας έχει έστω και λίγο προγονικό αίμα μέσα του.

Ανώνυμος είπε...

MA TH LES RE KARAKIZI? E/ NA STAMATISOUNE OI POROIES EXEIS PALAVOSEI RE KARILOLI ENETELOS KAI O KSMOS POS THA DIAMARTIRETE? ME SFENTONES ANTE GAMHSOU TSOGLANE KOLOFASISTA

Ανώνυμος είπε...

NAI RE KARIOLIA POU EISASTE MAZI ME TO SYSTIMA ENA PIOS SAS EXEI VALEI?? E POUTANITSES?? AN DEN GINONTE POREIES GIA TA DIKEOMATA TOU POLITH POS THA DIAMARTIRONTE THA VGENOUN STO MPALKONI TOUS AN YPARXEI MPALKONI KAI THA KLENE?? ANTE FASTISTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES XAI XITLER MAI PASOK MPITS POYTANES GION

Ανώνυμος είπε...

Ακουω το επομενο μετρο ειναι η απαγορευση της συναθροισης ανω των τριων ατομων.

Ανώνυμος είπε...

Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που, 200-300 άτομα ΔΕΝ κλείνουν Σταδίου ή Πανεπιστημείου, έχουν χούντα;
Ας βρούμε το μέτρο!
Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι μόνο γι'αυτούς που κινούνται στο κέντρο, αλλά επηρεάζει σε αποστάσεις 3-5 χιλιομέτρων!