Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2012

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ TΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Παρά την άρνηση χρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια, ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο θα χτιστεί και θα χτιστεί με χρήματα των ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. «Λεφτά υπάρχουν», φαίνεται, και είναι 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κατευθύνονται αποκλειστικά για την ενίσχυση της κρατικής καταστολής. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ακροδεξιάς προχωρά το φαραωνικό έργο μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη στιγμή που η κοινωνία βυθίζεται στη φτώχια, που καταρρέουν οι δομές στήριξης λόγω υποχρηματοδότησης, που οι δήμοι και οι περιφέρειες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν μια ανανέωση άδειας παραμονής, έχοντας αποψιλωθεί από εργαζόμενους μετά την απόλυση των συμβασιούχων.



Όπως έχουμε επισημάνει, τα συνοριακά τείχη, όπως αυτά στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, στους ισπανικούς θύλακες της Θέουτα και Μελλίγια και σύντομα στον Έβρο, περισσότερο εκτρέπουν τις μεταναστευτικές διαδρομές, παρά σταματούν τη μετανάστευση. Επιτυγχάνουν όμως καίριο πλήγμα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες: οι πρόσφυγες αποκλείονται από το δικαίωμα στο άσυλο, ενώ αυξάνεται η επικινδυνότητα του περάσματος των συνόρων. Το κύριο αποτέλεσμα του τείχους θα είναι ακόμη περισσότεροι θάνατοι στον Έβρο.
Όσο τεράστια κονδύλια διοχετεύονται στον πόλεμο κατά της μετανάστευσης, σε τείχη, στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιχειρήσεις της FRONTEX, τόσο θα πλουτίζουν οι πολεμικές βιομηχανίες και οι κατασκευαστικές εταιρίες, ενώ τα κονδύλια αυτά θα λείπουν από την σίτιση, στέγαση και ιατρική περίθαλψη των φτωχών και άστεγων συμπολιτών μας, τόσο μεταναστών όσο και ελλήνων.
Το τείχος κατά των μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο θα αποτελέσει σύμβολο των πολιτικών αποκλεισμού των μεταναστών και εγκληματοποίησης της μετανάστευσης, ένα σύμβολο της ακροδεξιάς ηγεμονίας επί της μεταναστευτικής πολιτικής, τη χωρική αποτύπωση του νέου ευρωπαϊκού Απαρτχάιντ.
Είναι υπόθεση όλων μας, ντόπιων και μεταναστών, να υπερβούμε τα υλικά και τα κοινωνικά τείχη που μας χωρίζουν, να εμποδίσουμε την μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους της κρίσης, να αποτρέψουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας, να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.


Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών


http://diktio.org/node/784
http://stopevroswall.blogspot.com/
ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2012

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re papara preza giati den afinis ke to spiti sou anihto gia tous kakomirides tous xenous afou ise toso kalos ??
ade mas ta his kani tsourekia me tis evestisies sou taha mou !

Ανώνυμος είπε...

Ναρκοπέδια που δεν στοιχίζουν τίποτα και που κάνουν εγγυημένη δουλειά.

71nasta είπε...

ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ"ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΙΖΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Ο 10:36 ΚΑΙ Ο 11:04 ΠΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ..ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΙΔΡΩΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΖΑΚΟΥΖΙΑ...ΚΟΡΟΪΔΑ ΝΕΟΝΑΖΙΔΕΣ..ΣΕΡΝΕΣΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ Τ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ...ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΨΩΜΙ ΚΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ...ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΤΕ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ..ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

Ρε γαμημένε ανθέλληνα Αλβανομπάσταρδε ,71 nasta , που βρίσκουν 5000-10000 ευρώ για να έρθουν στην Ελλάδα οι πονεμένες μανούλες με τα πεινασμένα παιδάκια τους, που μετατρέπονται σε φονιάδες και ληστές όταν φτάνουν στην χώρα μας? Εσύ ρε μπασταρδάκο έχεις πάρει κανένα όρκ να το ταίζεις στο σπίτι σου η το παίζεις φιλάνθρωπος με ξένα κόλυβα ? Άντε γαμήσου λοιπόν και καλή σταδιοδρομία, λαθρολάγνε!

Ανώνυμος είπε...

1:29 Για τις επιδόσεις στα μπινελίκια κέρδισες μια εκδρομή εσωτερικού.

Ανώνυμος είπε...

καθως και μια δωρεάν βραδιά σε νυχτερινό κέντρο γνωστών τσιφτεντέλιδων καλλιτεχνών που τόσο αρέσουν στους συναγωνιστές.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα το φρακτη. Τωρα παντου ναρκοπεδια, μπασταρδα του Σορος.
Αν θελετε να μη τους εκμεταλλευονται να μη ερχονται εδω.
Τους πολεμους και τη δυστυχια τη προκαλουν τα αφεντικα σας και οχι οι κωλοελληνες, γαμημενα κολοπαιδα.

Ανώνυμος είπε...

Και πόσοι λαθρομετνάστες πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα ρε Πρέζα και 71ναστα;5 εκατομμύρια; 10; 15;
Εντάξει, να είμαστε ανθρωπιστές.
Και που κάποιοι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους γιατι κάποιοι ήρθαν λαθρομετανάστες είναι ωραίο;
Το ότι κάποιοι σφάζονται απ΄κάποιους για μια φωτογραφική είναι ωραίο;
Στο σπιτι σας προφανώς δεν τους θέλετε, αλλά στον Αγιο Παντελεήμονα ας πάνε, δεν γαμιέται εγώ μένω βόρεια...
Σε όλες τις σοβαρες χώρες, απαγορεύεται να έρθεις αν δεν είναι βέβαιο το κράτος ότι έχεις εξασφαλισμένη την διαμονή διατροφή και εργασία.
Εδώ, δεν είχαν ένσημα εργασίας 4 μηνών (που τα ένσημα αποδεικνύουν ότι έχεις εργαστεί) και κάποιοι ήθελαν να συνεχίσουν να μείνουν στην Ελλάδα.
Τι σκατά κάνουν αφού δεν δουλεύουν.
Αμα κάποιος δεν δουλεύει, δεν έχει λεφτά να τρώει δεν εχει κάπου να μείνει, τότε γιατί πρέπει να βρίσκεται εδώ;
Αφού κι εδώ πεινάει, καλύτερα θα είναι σπίτι του

Ανώνυμος είπε...

πουσταρια πρεζες απο δω και περα μνο συχτιρντι-το λεω στα τουρκικα-πουσταρια πουσταρια δωστε ονοματα πουτανας γιοι για ποιους δουλευετε;

Ανώνυμος είπε...

Περάστε την Τρίτη να πάρετε την αμοιβή σας από την κατασκευαστική εταιρεία του φράκτη για τις δήμοσιες σχέσεις που κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην τους δωσουν και αμοιβη!!!

αυτοι ειναι τοσοι ΗΛΙΘΙΟΙ που στανταρ θα βαλουν κι απ την τσεπη τους!!!

ΥΓ. ψιτ, ellines, ελπιζω να ξερετε κολυμπι - σε λιγο καιρο ΕΣΕΙΣ θα περνατε τον Εβρο κολυμπωντας για να περασετε στο Turkiye να δουλεψετε τσομπανηδες (το Αγρογη ΑΕ που σας διοριζανε μας τελειωσε!) - και ω τι εκπληξις! Ελληνας καραβανας θα σας χρεωνει 5000$ το αγωγι...

Ανώνυμος είπε...

Άντε 7:27 στο καλό και φεύγοντας πάρε μαζί σου και τους υπόλοιπους λαθρολάγνους, μαζί και όλα τα λαθρόρκ.

Ανώνυμος είπε...

@7:04 narkes, oxi fraxtes

Ανώνυμος είπε...

Ε πατριωτάκια όταν θα σφίξουν κι άλλο οι κόλοι και θα είμαστε όλοι μαζί στη ζητινιά τότε μόνο μπορεί να σκεφτούμε πως την παλεύουν οι μετανάστες γιδοβοσκοί μου περιμένετε τα χειρότερα έρχονται άντε ξυπνήστε

Ανώνυμος είπε...

Για τις νάρκες είναι μεγαλύτερη η αμοιβή από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας

Ανώνυμος είπε...

Τις νάρκες τις βάζει ο στρατός και οι αποθήκες είναι γεμάτες

Ανώνυμος είπε...

μην είσαι σίγουρος χρειάζονται κανούργιες κάθε τόσο.Oπότε χρειάζεται αγορά νέων.Η εταιρεία πληρώνει καλά για την διαφήμιση της

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΟΤΙ 1ΣΤΟΥΣ 4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ?????????ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ????Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ????Η¨ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ????ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν έχεις πάει φαντάρος 9:41 και από το 1940 να είναι, μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους, μην φοβάσαι δεν λήγουν

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό 10:20 προμηθεύετε ο στρατός κάθε χρόνο τέτοιες.Το γράφουν και τα στρατιωτικά περιοδικά. Πάντως κάνετε καλή δουλειά και η εταιρεία είναι ευχαριστημένη με όλους.