Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

«ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΔΑΝΕΙΚΑ» - ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ


Το tweet της Γερμανίδας σημαιοφόρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Νατάσα Κέλερ, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ, μια και η 35χρονη αθλήτρια ουδέποτε έγραψε κάτι στο Twitter της κατά των Ελληνων αθλητών.



Το φερόμενο ως σχόλιο της Κέλερ (φωτογραφία) ήταν το εξής: «Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά». Όπως εξηγεί με χιουμοριστική διάθεση ο δημοσιογράφος του sport24.gr Γιάννης Φιλέρης, την Τετάρτη είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής σχόλιο: «Δηλαδή αν έβγαινε στο twitter του ο Γερμανός τοξοβόλος Καρλα Χάινς Ευθειοβόλεν και έγραφε "πώ-πω στην Αγγλία γέμισε το χωριό, από Έλληνες, λέτε να μου ζητήσουν δανεικά" θα γελάγαμε με το ...ανεκδοτάκι του;».


Όμως, το συγκεκριμένο σχόλιο χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ζακχαίος, που έγραψε την ίδια ημέρα: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε πως θα μας ζητήσουν δανεικά», δήλωσε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ.


Λίγο αργότερα όμως και υπό τον θόρυβο που προκλήθηκε στα social media, ο ίδιος ο δημοσιογράφος... ξεκαθάρισε το θέμα: «Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, δεν έχω ανάμηξει με την πολιτική», ενώ τόνισε πως το εν λόγω σχόλιο ήταν εμπνευσμένο από τον Γιάννη Φιλέρη.


Ουσιαστικά, δηλαδή, ο θόρυβος έγινε για ένα υποτιθέμενο σχόλιο της Κέλερ που δεν έγινε ποτέ. Η Χρυσή Αυγή έφτασε όμως να κάνει και επίσημη ανακοίνωση... διαμαρτυρίας χωρίς καν να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε.
http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε πρεζα με τους μ@λ@κες τους Γερμανους... ξερουμε τι φασιστομουτρα ειναι.
Οσον αφορα το σχολιο την καλυψαν απ οτι φενετε.

http://www.star.gr/Pages/Athlitika.aspx?art=126488&artTitle=diapsevdoun_oi_germanoi_to_scholio_sto_twitter_tis_germanidas_athlitrias_