Κυριακή, Αυγούστου 26, 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ – ΒΑΣΕΙΣ 2012 : ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

ΑΥΡΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΔΩ 
http://www.neolaia.gr/tag/%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2012/
Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς στις 10 το πρωί της Δευτέρας ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.
Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. 

Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.
Έτσι, εκτός από το αντικείμενο των σπουδών βασικό ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων διαδραμάτισαν και οι έδρες των σχολών.
Ως προς το τοπίο που διαμορφώνεται, στο 1ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής, στο 2ο και στο 4ο πτώση, στο 3ο πεδίο κινούνται στα περυσινά επίπεδα, όπως και στο 5ο.
Ανοδικές τάσεις αναμένονται και στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, κυρίως λόγω της μείωσης των θέσεων.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV

26-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: