Σάββατο, Αυγούστου 18, 2012

"ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ", ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ


«Η χώρα έχει τη δυνατότητα με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του Ο.Η.Ε., τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης. Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Όπως πρόσθεσε η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.

Ανέφερε ακόμη ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ενώ επανέλαβε ότι δεν αποτελεί το νόμισμα φετίχ. «Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του Ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.
Σε απάντηση των δηλώσεων του κ.Στρατούλη, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ». Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: "Είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ.Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής."
ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: