Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2012

ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΘΕΙ... ΚΑΙ ΟΜΩΣ... Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ


ΕΠΕΙΔΗ στο διαδίκτυο σερφάρει και η νέα γενιά, η οποία ας ελπίσουμε ότι θα βάλει τέλος στις ανοησίες των μεγάλων, ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ' όλα τί σημαίνει παρακράτος και τί παρακρατικοί. 
ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ λοιπόν εννοούμε τον εξωθεσμικό εκείνο μηχανισμό, που αποτελούμενος από πληρωμένους λακέδες, παρακρατικούς, λειτουργεί παράλληλα προς το κράτος, αναπτύσσοντας παράνομη δράση εναντίον της ίδιας της κοινωνίας, με σκοπό να εξυπηρετήσει παραπολιτικά συμφέροντα, πολλές φορές και επιχειρηματικά και μάλιστα, αν όχι πάντα με την στήριξη, τότε σίγουρα με την ανοχή του ίδιου του κράτους και πιο συγκεκριμένα μελών αυτού, με έντονη παραπολιτική δράση.


Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Γρηγόρη Λαμπράκη εξάλλου ήταν και παραμένει ίσως, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση της παρακρατικής δράσης στην Ελλάδα.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ της Κυριακής, σύμφωνα με τον καλό συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μάλιστα με παλαιότερη αρθρογραφία του είχε προβλέψει τα μελλούμενα, το παρακράτος αποπειράθηκε να χτυπήσει ξανά. Το συμβάν θα περνούσε στο αστυνομικό δελτίο ως μία ληστεία μετά φόνου, όπως εκατοντάδες άλλες στη χώρα καθημερινά. Ακόμα και οι εχθροί του Κώστα θα του έκαναν τριήμερο επικήδειο και μάλιστα φαντασμαγορικό, μένοντας όμως στις πολεμικές του ανταποκρίσεις, μην αναφέροντας κουβέντα για τις αποκαλύψεις του των τελευταίων ετών, πόσο μάλλον των τελευταίων μηνών. Και μέσα σε διάστημα μίας, το πολύ δύο εβδομάδων, ο Κώστας θα θεωρούνταν πλέον αρχαίος.

ΠΟΙΟΙ προσπάθησαν να ληστέψουν (;) τον Κώστα Βαξεβάνη, τον γείτονά του ή όποιον άλλον, στην απομονωμένη Άνοιξη της Αττικής, με ποιό κίνητρο και πώς αυτά συνδέονται και με ποιές αποκαλύψεις του δημοσιογράφου, είναι μία υπόθεση που αποκλείεται να φωτίσει η ΕΛ.ΑΣ., για όσο τουλάχιστον παραμένει εξαρτημένη και τα αξιόλογα στελέχη της ευνουχισμένα για τέτοιους είδους έρευνες και πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα μάθουμε ποτέ, αν ο Κώστας δεν πάρει την απόφαση να κάνει το ρεπορτάζ της ζωής του (που είμαι βέβαιος ότι το έχει ήδη ξεκινήσει). 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ένα είναι το βέβαιο. Όταν το παρακράτος ανθεί... και όμως... η λύτρωση πλησιάζει... Αυτό τουλάχιστον έχει αποδείξει η Ιστορία. Και η Ιστορία επαναλαμβάνεται, σαν μια καλά στημένη φαρσοκωμωδία.
http://www.e-volos.gr/el/articles/otan_to_parakratos_an8ei_kai_omos_i_lutrosi_plisiazei.html
ΠΡΕΖΑ TV
10-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: