Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ»: ΈΚΛΕΙΣΕ, ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Αιφνιδιαστικά έκλεισε την Παρασκευή η Ιδιωτική Κλινική «Παντοκράτωρ» αφήνοντας ξεκρέμαστους τους ασθενείς και τους εργαζόμενους σε αυτή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εργοδότης έχει έως και 12 μήνες απλήρωτους τους 50 εργαζόμενους ενώ, ήδη, οι εταιρείες, κατόπιν συνεννόησης, έχουν απομακρύνει τα μηχανήματα από την κλινική. Επίσης, ο εργοδότης κατέθεσε αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 99, περί πτώχευσης, ενώ την ίδια ώρα, διατηρεί δυο ακόμη κλινικές, που λειτουργούν ως μονάδες τεχνητού νεφρού σε Γλυφάδα και Αίγιο.


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι της Κλινικής έχοντας στο πλευρό τους το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας και τη Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου. Κάτω από την αγωνιστική πίεση, δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για την καταβολή των δεδουλευμένων, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην επαναλειτουργία της κλινικής και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι ταξικές δυνάμεις βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και για την υλοποίηση της δέσμευσης για την καταβολή των δεδουλευμένων ενώ επισημαίνουν την ανάγκη, σήμερα, για ενα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: