Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης στην χρονιάτικη γενική της συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 17/2/2013 συζήτησε τον πλούσιο απολογισμό δράσης του περασμένου χρόνου και ψήφισε ψηφίσματα ενάντια στην κρατική καταστολή αλλά και ενάντια στην Χρυσή Αυγή.


Στο ψήφισμα με τίτλο «Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στη Στοκχόλμη» αναφέρονται τα εξής:
«Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης σε ομόφωνη απόφαση της γενικής της συνέλευσης στις 17/2/2013 με αφορμή τις προσπάθειες που κάνει η φασιστική Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει οργανώσεις στο εξωτερικό για παράδειγμα στην Γερμανία, ΗΠΑ και αλλού δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητη στη Σουηδία όπως και παντού. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα  μέσα και τη μαζική μας δράση για να τη σταματήσουμε.
Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον όρο ”μαυροκέφαλοι” που χρησιμοποιούν οι Σουηδοί ρατσιστές και ναζί για τους μετανάστες στη Σουηδία. Δεν ξεχνούμε ότι έχουμε και στη Σουηδία Έλληνες θύματα από ρατσιστές και ναζιστικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής την δεκαετία του 90. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας.
Σαν μετανάστες και εμείς, θύματα της  καπιταλιστικής κρίσης, αρνούμαστε να δεχθούμε ως λύση το διαίρει και βασίλευε, ιδίως από μια ήπειρο που το παρελθόν της σημαδεύτηκε από τα φρικτά εγκλήματα του ναζισμού, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους. Να δηλώσουμε Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι.
Καλούμε όλους να σταθούν εμπόδιο και να απομονώσουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού. Κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού πρέπει να πέσει στο κενό».
Στο ίδιο ψήφισμα υπάρχει αναφορά και στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την ιθαγένεια των παιδιών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα στην οποία σημειώνεται: 
«Επίσης σε σχέση με την αντιδραστική απόφαση του ΣτΕ για την παροχή ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα η γενική συνέλευση της Ελληνικής κοινότητας Στοκχόλμης και από την εμπειρία των μελών της για το τι ισχύει για τους μετανάστες (και τους Έλληνες) στη Σουηδία, δηλώνει ότι υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την απόδοση ίσων δικαιωμάτων στα μεταναστόπουλα με τα παιδιά των Ελλήνων, την εγγραφή τους σε ειδικά δημοτολόγια, την αυτοδίκαιη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας μετά την ενηλικίωσή τους, εφόσον τα ίδια το επιθυμούν, την πολιτογράφηση με αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια και όχι με κριτήρια ψηφοθηρίας και υποταγής στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που είναι διαποτισμένη από εθνικιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο».

Το ψήφισμα ενάντια στην κρατική καταστολή υπό τον τίτλο «Αλληλεγγύη στους αγώνες - Όχι στην καταστολή» έχει ως εξής:
«Η γενική συνέλευση της Ελληνικής κοινότητας Στοκχόλμης εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες, στους επιστρατευμένους εργαζομένους στο μετρό της Αθήνας, στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που ξυλοκοπήθηκαν και σέρνονται στα δικαστήρια επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν, στους νεολαίους του Σύριζα, στους αγρότες που αγωνίζονται εδώ και μέρες σε όλη την Ελλάδα και βρίσκουν μπροστά τους τον αυταρχισμό και τα χημικά των ΜΑΤ όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αγώνα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται. 
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία επιστράτευσης. Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώνεται με τη χρησιμοποίηση κάθε μέσου για να κάμψει όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική.
Η ποινικοποίηση των αγώνων όλων των εργαζομένων δεν θα περάσει!
Αλληλεγγύη στην γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη!
Όλοι για έναν και ένας για όλους»!
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2013

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

SKANDALO είπε...

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.


ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.


ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Που ξέρεις ρε άσχετε σκάνδαλο εσυ απο ομογένεια
Αμφίβολο εάν έχεις βγει έξω απο την γειτονιά σου .
Κανεις μπαμ απο τα λεγόμενα σου
Το ταξιδι της ζωής σου ίσως μεχρι τα εξαρχεια .
Άντε γυμνόσαλιαγκα μπες στην τρύπα σου.
Και ρίξε έναν ύπνο .τα δένδρα έχουν καλύτερη εικόνα του κόσμου
Red rabbit hunter

Ανώνυμος είπε...

lage pes vre malaka gia ton Drako kai ase ti omogenia ade mounakia gargara to kanate. Oute mia epistolh alilegiis tpt. Etsi kanete me to sunagonisth sas . Ade min poulas trela edw mesa na pas stin gada na kanis poria gia to sinagonisti drako.
Ase ta kinigia tous lagous kai tis malakies fanite mia fora arxidati kai pantelonati.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ 2.000.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ , ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΗΔΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ 10% ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.


ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΦΟΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Apo ti bourda sti bourda mou eisai vre agoraki mou gia to drako 8a mas peite itan h den eitan . Kai me tin efkeria sinxaritiria gia to ELAM 0.88% afto 8a pei laiko erisma .

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ: "red rabbit hunter"

Ρε "φίλε", τι φταίμε εμείς οι ταλαίπωροι απλοί αναγνώστες του blog να διαβάζουμε τα ασυνάρτητα κείμενά σου?

Μετά από αρκετή σκέψη, για εσενα μπορεί να ισχύουν 2 πράγματα:

1)είσαι χαφιές (μπάτσος ή πληρωμένος από μιχαλολιάκο) και γράφεις για να αποπροσανατολίσεις

2)δεν έχεις ακόμα ξεπεράσει το σοκ που έπαθες όταν εκεί γύρω στα 6 σου, γυρνώντας μία μέρα νωρίτερα από το σχολέιο βρήκες τη μαμά σου παρέα με μία ευχάριστη καυλωμένη πολυπολιτισμική παρέα (πραγματικά έτρωγε ψωλές όλων των χρωμάτων και μεγεθών, από γιαπωνέζικη 5cm μέχρι νιγηριανή 28cm) και το μπαμπα σου να τον παίζει εκστασιασμένος παίρνοντας μάτι αυτό το πολύχρωμο όργιο με κεντρικό πρόσωπο τη γυναίκα του

Ανώνυμος είπε...

SKANDALO ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!!!!ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΧΑΦΙΕ!!!!!