Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ,ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ


Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στο ΣΔΟΕ θα ζητήσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με επιστολή προς τον Γ. Στουρνάρα, αφού διαπίστωσε ότι δεν προχωρά ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ. Επιστολές με αίτημα την επίσπευση των ελέγχων θα αποσταλούν και στους οικονομικούς εισαγγελείς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.




Στην Προανακριτική συνεχίζει να καταθέτει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Επιτροπή θα ζητήσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης να επισπεύσουν τους ελέγχους των 63 μεγαλύτερων λογαριασμών της λίστας Λαγκάρντ, οι οποίοι κυμαίνονται από 3 εκατ. ευρώ έως 550 εκατ. ευρώ. Οι τρεις λογαριασμοί αφορούν σε συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα οποία το ΣΔΟΕ ελέγχει κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, θα ζητήσει από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να στείλουν οι Τράπεζες στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει από το άνοιγμα των λογαριασμών.

Κατάθεση του Ν. Παναγιωτόπουλου στην Προανακριτική  

Ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε λόγο για προβλήματα υποστελέχωσης της υπηρεσίας.

Φέρεται ότι δήλωσε πως ο ίδιος έχει προτείνει να δημιουργηθούν πέντε ομάδες των 20 ατόμων για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα οι έλεγχοι, όμως για τα 100 εξειδικευμένα στελέχη που ζήτησε, έχουν σταλεί μόλις δύο απλοί υπάλληλοι.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ θα γίνει σε βάθος χρόνου, αφού οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ το ΣΔΟΕ έχει να διερευνήσει και τη λίστα με τα 54.000 εμβάσματα.

Ο μάρτυρας συνεχίζει την κατάθεσή του στην Προανακριτική.

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: