Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ- ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ «ΚΟΜΜΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ»...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...


Για μία νέα αρχή με στόχο το ΚΚΕ να γίνει «κόμμα παντός καιρού» μίλησε ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας».Ο κ. Κουτσούμπας, στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ριζοσπάστη», διευκρίνισε ότι «κόμμα παντός καιρού» σημαίνει ότι το ΚΚΕ να είναι ικανό να παλεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα και «ικανό να απαντά στις επιθέσεις του αντιπάλου».Ο γραμματέας του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις δεν απέκλεισε την πιθανότητα «μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας ή ακόμη και της αναμόρφωσης της Ευρωζώνης, ενδεχομένως με αποχώρηση κάποιων χωρών».

Η εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν εξαρτώνται από τις θυσίες του λαού ή τη διαχειριστική και διαπραγματευτική ικανότητα της σημερινής ή άλλης κυβέρνησης.
Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι γίνεται μεθοδική προετοιμασία αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, με αρχικό «ποντάρισμα» στη ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «δεν ?τράβαγε? και τώρα στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ». «Το δίπολο ?ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ? που προσπαθούν να δημιουργήσουν τους βολεύει», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος για να προσθέσει πως «ποντάρουν αρκετά για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους στον ΣΥΡΙΖΑ και τη γρήγορη μετάλλαξή του από απλά οπορτουνιστικό σε νέο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό μόρφωμα».
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ακόμη ότι «έχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες φτερούγες στις οποίες θα ενταχθούν -τους αρέσει, δεν τους αρέσει σήμερα- όλοι τους, από τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες μέχρι διάφορα άλλα κόμματα που εμφανίζονται».
Σε ό,τι αφορά τους «προσανατολισμούς περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα», ο γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε ότι «η συγκεκριμένη θέση, που και στην Ελλάδα προβάλλεται μέσω κομμάτων, όπως το κόμμα Αλαβάνου ή το αριστερό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ριζοσπαστική», καθώς δεν αγγίζει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: