Τετάρτη, Απριλίου 24, 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ» ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Να τεθεί το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της νομικής επεξεργασίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποσυνδέοντας το θέμα από την εφαρμογή του Μνημονίου. Το γεγονός ότι η ΚΟ της Χρυσής Αυγής απουσίαζε από την αίθουσα της Βουλής ώθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίσει εκ νέου το κόμμα «φιλοναζιστικό».


Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επερώτησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να προωθηθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής με αντικείμενο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι το μοναδικό κόμμα το οποίο θα πρέπει να εξαιρεθεί από μία τέτοια διακομματική επιτροπή είναι το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή». Σημειωτέον, στη συνέχεια παρέστη στην αίθουσα μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος στάθηκε αποκλειστικά στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για εξόφληση του κατοχικού δανείου και όχι των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούται η χώρα βάσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για εγκλήματα πολέμου.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την εργασία συλλογής αρχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ζήτησε πλέον να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες σε υψηλό επίπεδο.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να θέσει σε γνώση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων τα έγγραφα τα οποία συγκεντρώθηκαν και χαρακτηρίζονται απόρρητα.

«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αναφορά του θέματος να θεωρηθεί «εχθρική κίνηση για έναν λαό με τον οποίο πορευόμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της εν εξελίξει νομικής επεξεργασίας των διαθέσιμων στοιχείων.

«Κάποιοι επιχείρησαν να συνδέσουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Είναι λάθος γιατί ένα ζήτημα ανοιχτό επί 60 χρόνια δεν χωρά στο χρονοδιάγραμμα της κρίσης, αλλά με τη διευθέτησή του σβήνει ένα σκοτεινό σημείο που μας άφησε η ιστορία και ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αδρανήσει στο παρελθόν ως προς τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντικρούοντας αντίστοιχα επιχειρήματα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
enet.gr
  

ΠΡΕΖΑ TV
24-4-2013

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΣΑΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ 500 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 150 ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3hEovJcdqfM

http://www.enikos.gr/politics/139623,BINTEO-Pappas:_8eloyme_Metaxades_kai_oxi.html

Ανώνυμος είπε...

Τους υπολογισμούς τους έκανε ο ηλίθιος Παππάς;H χρυσή αυγή πληρώνεται από Γερμανούς,πως να μιλήσει,όπως και ο Σαμαράς.Θα απασχολήσουν λίγο το πόπολο και ,μετά μούγκα,θα βρούνε άλλη μαλακία για να απασχολούν τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ο παππάς?
σοβαρότατο άτομο μιλάμε...άσε που το λέει και η καρδούλα του...εδώ κατούρησε την πόρτα του mega, άτομο με επιχειρήματα και γενναιότητα!
3:45 πρέπει να σαι πολύ σαϊνι!!!!

προς στόκο στο 4:33 είπε...

Απασχολούν τον κόσμο όμως και οι αριστεροί, είδες ο Τσίπρας είπε «φιλοναζιστικό», όχι «ναζιστικό». Εντωμεταξύ εσένα την χλεμπάγια σε πάνε πίπα-κώλο ανελεήτα, απλώς σου τάζουν τα νεοπασόκια «λαϊκή σωτηρία». Φάε αναβλητικότητα, τενεκέ!

ΑΕΙ ΧΑΪΒΑΝΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ «ΛΕΙΑΝΣΗ ΓΩΝΙΩΝ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η Μαυραυγή απουσίασε από τη βουλή στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις
είχανε παει ολοι μαζί στη Μερκελ Σοιμπλε για να χτυπήσουν προσοχή με πλοια των εφοπλιστών και εισητήρια της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
τι να πειτε ρε ανθρωπάρια ναζιστάκια;
¨Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Γλέζους εσείς έχετε και είστε εφιάλτες!!

Ανώνυμος είπε...

ο Παπάς κατούρησε έξω από το Mega αλλά ψήφισε μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές τις χ.α τη μη φορολόγηση των διαφημιστικών εσόδων του Mega...αυτά προς τους πανηλίθιους ψηφοφόρους της χ.α

Ανώνυμος είπε...

9:27

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ;;;

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

9/4/2013 ... 14:30

Τώρα, ο… leader of SYRIZA είναι στον «Πήγασο» και συναντιέται με το… Big Boss πάντων και πασών και εθνικό μας υπεργολάβο, Γιώργο Μπόμπολα! Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο… leader Alexis να πάρει το «χρίσμα» για να’ χει να πορεύεται στο δρόμο του προς την πρωθυπουργία. Δε θα δυσκολευθεί φανταζόμαστε, γιατί εκτός των άλλων τους ενώνει και η ιδεολογική προέλευση. ΕΠΟΝίτης ήταν ο Μπόμπολας πριν γίνει βαρόνος, κνίτης ο Alex.
Δεν ξέρουμε αν πήγε κατ’ ευθείαν από τις Σκουριές δια μέσω της Αττικής οδού ο Αλέξης Τσίπρας στο κτίριο του “Έθνους” του επιχειρηματία Μπόμπολα.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συνάντηση με τον «κακό» εργολάβο, με τον «νταβατζή» εθνικό κατασκευαστή, όπως αρέσκονται να λένε στην Κουμουνδούρου, πήγε πολύ καλά. Έφαγαν, ήπιαν με το επιτελείο του “Έθνους” και μίλησαν για την πολιτική κατάσταση.

Βεβαίως, στη συνάντηση δεν παρευρέθηκε ο… Πρετεντέρης, αλλά ήταν εκεί όλοι.

Άραγε να του είπε ο κ. Τσίπρας τις αντιρρήσεις του για τις Σκουριές και για τις άλλες επενδύσεις;

Να του είπε για τα διόδια της Αττικής οδού; Ή να του έδωσε υποσχέσεις ότι θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία;

Προς θεού, δεν είναι κακό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του και να κάνει ανοίγματα στα media. Όμως, να θυμίσουμε στον κ. Τσίπρα ότι αυτός αποκάλεσε τους εκδότες «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής». Πώς έγιναν τώρα προνομιακοί συνομιλητές του;

Και πώς θα πάει στα… Καμίνια να μιλήσει ξανά στους φτωχούς πολίτες για τους “νταβατζήδες” που τους πίνουν το αίμα, όταν ο ίδιος πίνει μαζί τους το κρασάκι του και τσιμπολογάει τυράκι κι αχλαδάκι;

Άραγε τότε που ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε τον Μπόμπολα για τη συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ ποια σχέση έχει με τον τωρινό που κάνει βόλτες στα γραφεία του επιχειρηματία;

Θυμίζουμε, πως τον προηγούμενο μήνα ο… αντιδιαπλεκόμενος Τσίπρας είχε συναντηθεί κατά σειρά με τους βαρόνους των ΜΜΕ Αλαφούζο και Ψυχάρη ,πέρασε μια βόλτα από το συγκρότημα Κουρή (του έγκλειστου) με τον Χατζηνικολάου και στη συνέχεια κατέληξε στο κτίριο του “Έθνους” για μια «φιλική» κουβέντα με τον κ. Μπόμπολα.. Τώρα έφτασε (με… έρπην;) μέχρι την κορυφή, στο σκαλί το τελευταίο, στον βαρόνο των βαρόνων! Μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (ταπεινός υπηρέτης της διαπλεκόμενης πλουτοκρατίας) κι έτσι θα κυβερνήσει το… Μπομπολιστάν!

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΣΤΟ GOOGLE.....ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-ΤΣΙΠΡΑ


http://www.difernews.gr/articles/2/politiki/68331/o-tsipras-sta-grafeia-tou-mpompola/

Ανώνυμος είπε...

10:22 άντε γάμα τη μάνα σου ρε ψευτογκεμπελίσκο της πούτσας.
Στο ξαναείπα...να αυτοκτονήσεις όπως Ο ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΧΙΤΛΕΡΛ.
Στο γράφω με κεφαλαία, για να σου θυμίζω ότι τους ναζί, γερμανολάγνε, τους ξεκωλιάσαμε 2 φορές και πάμε για 3η.....η επιλογή πλέον είναι δική σου!

Ανώνυμος είπε...

E τι; να δαγκώσουν το χέρι που τους ταϊζει ;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα απογαμίδια των SS δείχνουν σεβασμό στα αναγνωρισμένα εγγόνια των παππούδων τους