Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΗΝ «ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΕ» ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; #manolada


ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ SUPERMARKETS ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Η συγκλονιστική μαρτυρία που έφτασε στην ΚΕΕΡΦΑ και είναι ηχογραφημένη  από τον Λιεντού, εργαζόμενο στην «Βαγγελάτος ΑΕ», την  εταιρία της οποίας οι μπράβοι πυροβόλησαν στο ψαχνό τους απλήρωτους μετανάστες , είναι αποκαλυπτική για την άνεση με την οποία προσλαμβάνει ομάδες εργατών και τις αφήνει απλήρωτες.
 Όμως το σκάνδαλο είναι τεράστιο διότι οι ίδιοι οι μπράβοι είχαν σύρει το περασμένο Αύγουστο ένα Αιγύπτιο εργαζόμενο-πάλι απλήρωτο- μέσα στο κεντρικό δρόμο της Μανωλάδας και του έσπασαν το χέρι!
 Τι απόγινε άραγε η καταγγελία, της ΚΕΕΡΦΑ ότι τότε σε επίσκεψη έξω από τις εγκαταστάσεις της Βαγγελάτος ΑΕ υπήρξε καταδίωξη από μπράβους σε βάρος γνωστού δημοσιογράφου(Α.Χ) και του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου; Γιατί η ΕΛΑΣ δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει το όχι και τόσο άλυτο μυστήριο για το οποίο η τοπική κοινωνία είχε εξαγριωθεί για την δυσφήμιση που δέχονταν όλοι ως εγκληματίες και ρατσιστές;


Ποιοι εξασφάλισαν μια τέτοιας έκτασης ασυλία και με τι ανταλλάγματα άραγε; Ποιος είναι ο ρόλος των  τοπικών Αστυνομικών αρχών;

Ο Λιεντού, ένας εργάτης από το Μπαγκλαντές που βρέθηκε μαζί με άλλους διακόσιους απλήρωτους συναδέλφους του στις εγκαταστάσεις της Βαγγελάτος ΑΕ. Είχαν ειδοποιηθεί από το αφεντικό ότι θα τους πλήρωναν νωρίς στις 1μμ, μετά τους είπαν να περάσουν στις 5μμ και τελικά στις 6μμ τους ανακοίνωσαν ότι πρέπει να φύγουν διότι θα δουλέψει άλλη ομάδα και όχι οι ίδιοι. Τότε τρείς που τους κατονομάζει ο Λιεντού πυροβόλησαν στο ψαχνό τραυματίζοντας  περίπου είκοσι από αυτούς.

Ο Λιεντού αναφέρει ότι του είπαν «φύγετε γιατί θα σας σκοτώσουμε και θα σας κάψουμε αν ξανάρθετε». Αναφέρει μάλιστα ότι χρωστάει πολλά λεφτά σε πολλούς εργάτες.

Ένοχη για τα ρατσιστικά κατορθώματα των αφεντικών είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης  που κάνει πλάτες στις πιο αδίστακτες εργοδοσίες για να καταπατούν κάθε συλλογική σύμβαση, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τσαλαπατάνε τις ελευθερίες όλων μας. Είναι η πολιτική του ρατσισμού που με τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την επίθεση στο δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά και πάνω από όλα με την συντήρηση του καθεστώτος παρανομίας χιλιάδων μεταναστών και όχι την νομιμοποίηση τους  κάνει τους εργάτες βορά  στην μαύρη εργασία που δίνει τεράστια κέρδη στο κάθε εργοδότη.

Έφτασε η ώρα να βάλουμε τέλος στην άγρια εκμετάλλευση στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιθέσεις των αφεντικών.

 Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα της Ηλείας και της Πάτρας, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στην εκπαίδευση και την υγεία, τους φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας, την αριστερά,  να δώσουμε μαζί με τους μετανάστες τη μάχη για να ξηλώσουμε τα κυκλώματα της άγριας εκμετάλλευσης και τους ρατσισμού από τη περιοχή.

Η 1Η Μάη πρέπει να γίνει μέρα καθολικής Γενικής Απεργίας, σε όλη τη Ελλάδα. Να φτάσει ΚΑΙ στα φραουλχώραφα της Νεάς Μανωλάδας.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2013

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΣΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ...ΦΟΡΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ , ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ , ΚΑΡΑ , ΦΟΡΤΗΓΑ , ΒΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι γιατι θα πηγαινε ο Ελληνας εργατης να μαζωξει φραουλες σε παρόμοιες συνθηκες... Μήπως να βαζαμε τα αφεντικά στα καραβιά; (κ αν μας περισσευαν θεσεις κ μερικους ηλιθιους που τα βαζουν με τους προσφυγες;)

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΑΝΟΛΑΔΑ

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΦΘΗΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ....ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ......ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΞΕΝΟΥΣ.
ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.

ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΟ ΡΟΖ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ?

Η ΜΕΞΙΚΑΝΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ.....ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ?

ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο ΓΕΡΜΕΝΗΣ...?

Ο ΛΑΒΑΝΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ......?

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.....

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

@2:38 π.μ.

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙΔΗ.....ΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑ
ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΑΝΤΕ ΔΙΩΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΟ.
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.
ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΕ ΜΟΥΓΚΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.....

Ανώνυμος είπε...

2:38 Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΑΜΙΟΤΑΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.....ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑ????

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΧΕΖΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

2:38 ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕ ΡΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι ο παπους μου που πηγαινε πριν 50...60 χρονια εκει και δουλευε για να παρει το σταρι της χρονιας του Στα ιδια και χειροτερα παραπηγματα 'ζουσε' και το σταρι δεν τοπερνε αλλα του εδειναν κατι ψυχουλα...και μια κλωτσια ..και στους αλβανοθς πουρθαν το 90μετα στα κοτετσια τους βαζανε και ενα ψυχουλο μεροκαματο για πληρωμη .Τιποτα δεν αλλαξε Ολα τα ιδια μενουν.. τραμπουκοι μια ζωη... και δυο και τρεις..

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΧΟς ΟΙ ΛΑΘΡΙ ΝΑ ΘΑΙΛΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ
ΑΧΑΡΟΙΣΤΙ ΜΑΒΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΕΙΔΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΙΣΟΥΜΕ
ΕΒΡΕΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΟΤΕ ΙΡΘΕ Ι ΟΡΑ ΝΑ ΠΛΙΡΟΣΕΤΕ
ΑΠΑΙΛΑΣΟΙ ΤΟΡΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΙΝΩΝ
ΕΛΛΑΣ Η ΤΕΥΦΤΛΑ