Τρίτη, Μαΐου 28, 2013

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ - 4ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΓΕ

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ απεργούν εδώ και 33 μέρες καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες. Εκ περιτροπής εργασία 4 ημέρες την εβδομάδα επέβαλε σε 88 εργαζόμενους της η ΦΑΓΕ
Για εργασιακό μεσαίωνα καταγγέλουν οι εργαζόμενοι την εργοδοσία σε δύο απο τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Ελλάδας. 
Στη ΜΕΒΓΑΛ οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 4 μήνες. Οπως δήλωσε στο Newsit ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Ανδρέας Σώρης "βρισκόμαστε σε απεργία εδώ και 33 μέρες και ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που μας χρωστάνε". 

Οι εργαζόμενοι ζητούν να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στον όμιλο που απασχολεί περίπου 1.000 άτομα στη διοίκηση και τη ανάπτυξη αλλά και στην παραγωγή και την πώληση. Ζητούν ακόμη να μη γινει καμία μείωση μισθούν στους ήδη πετσοκομένους μισθούς τους. 
Στη ΦΑΓΕ, η οποία απασχολεί περίπου 560 άτομα η εργοδοσία επέβαλλε τετραήμερη εκ περιτροπής απασχόληση στους αποθηκάριους. 
"Η απόφαση αυτή αφορά άμεσα 88 εργαζόμενους" όπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΦΑΓΕ Αποστόλης Γαρμπής ο οποίος κατήγγειλε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που χρησιμοποίησε η εργοδοσία για να "σπάσει" την απεργία των εργαζομένων. 
Τελικά η απεργία έληξε το βράδυ της Δευτέρας, 27/05/2013, μετά από 7 ημέρες ωστόσο οι εργαζόμενοι λενε πως δε θα σταματήσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις ενώ ζητούν και την υπογραφή διμερούς συμφωνίας προκειμένου να μην καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις. 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
http://www.newsit.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: