Τρίτη, Μαΐου 28, 2013

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κάλεσμα προς τους πολίτες να συνεισφέρουν σε φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης απευθύνουν γιατροί, μέλη της πρωτοβουλίας με ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση υπάρχουν ανάγκες σε

Αντιυπερτασικά, 
Αντιδιαβητικά, 
Καρδιολογικά, 
Αναπνευστικά, 
Υπολιδαιμικά φάρμακα και 
Αντιελκωτικά του στομάχου. 
Ινσουλινη και 
Αλοιφές. 

Δράσεις του Ιατρείου - Φάρμακα και δωρεάν εμβολιασμοί


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου είναι μια εθελοντική προσπάθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών, μαιών, οδοντίατρων, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων
και εθελοντών. Λειτουργεί από το Ιούλιο του 2008 και βρίσκεται στην οδό Καστρινογιαννάκη 12 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Στους χώρους του λειτουργεί παθολογικό ιατρείο, παιδιατρικό, καρδιολογικό, μαιευτικό, γυναικολογικό, οδοντιατρικό, φαρμακείο και τμήμα γραμματείας – υποδοχής.

Ο σκοπός του Ιατρείου είναι η στήριξη των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγεία, φάρμακα και εμβόλια καθώς και η ανάδειξη του μεγέθους του
προβλήματος των ανασφάλιστων και των αποκλεισμένων από βασικές παροχές υγείας, θεραπείας και πρόληψης .

Μπορούν να το επισκεφθούν δωρεάν όλοι οι ανασφάλιστοι άνθρωποι Έλληνες ή μετανάστες, ανεξάρτητα από το εάν είναι νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα.

Τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός ασθενών που επισκέφτηκαν το Ιατρείο. 1412 άτομα επισκέφτηκαν το Γενικό Ιατρείο Ενηλίκων και 647 το παιδιατρικό. Ο μέσος όρος ηλικίας για τους ενήλικες ήταν τα 36 έτη για τα παιδιά τα 3,8 έτη. Ο μέσος χρόνος παραμονής των ανασφάλιστων μεταναστών στην Ελλάδα είναι τα 3,5 έτη. Μετά από 5 χρόνια λειτουργίας του ιατρείου μετράμε πάνω από 6000 επισκέψεις ασθενών, εμβολιάζουμε πάνω από 200 ανασφάλιστα παιδιά και πάνω από 30 ανασφάλιστες γυναίκες έχουν την αναγκαία παρακολούθηση κατά την εγκυμοσύνη τους.

Το 2010 έγινε μαζικός εμβολιασμός παιδιών σε μεγαλύτερες ηλικίες, παιδιών πού ήταν εντελώς ανεμβολίαστα. 

Από το 2011 το ιατρείο εμβολιάζει τα βρέφη από την γέννηση τους και σπάνια πια εμφανίζονται παιδιά που δεν έχουν υποβληθεί σε πλήρη εμβολιασμό.

Το κόστος των εμβολίων είναι τεράστιο, αγγίζοντας τον τελευταίο χρόνο τις 25.000.

Η λειτουργία του ιατρείου στηρίζεται οικονομικά εξίσου στην αλληλεγγύη του Ρεθυμνιώτη και την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Είναι αυτονόητο, πως όταν ένας πληθυσμός παραμένει ανεμβολίαστος, ζώντας σε κακές συνθήκες υγιεινής, τίθενται σοβαρά προβλήματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας. Η
Δημόσια Υγεία είναι αγαθό ανεκτίμητο και η σημερινή πολιτική υγείας ρισκάρει να τη χάσει, κλείνοντας τα μάτια σε ένα μέρος του πληθυσμού, αυτό που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Για αυτό το λόγο, όποιος θέλει και μπορεί να ενισχύσει το φαρμακείο του ιατρείου ας μας φέρει φάρμακα που δεν έχουν λήξει τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, δηλαδή Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα (6-9) και Τρίτη πρωί (9.30-11.30).

Χρειαζόμαστε τα παρακάτω:

Αντιυπερτασικά, 
Αντιδιαβητικά, 
Καρδιολογικά, 
Αναπνευστικά, 
Υπολιδαιμικά φάρμακα και 
Αντιελκωτικά του στομάχου. 
Ινσουλινη και 
Αλοιφές. 

Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται είναι τα παρακάτω:

Act -Hib
Engerix/HBVaxPro
Havrix/Vaqta
Infanrix HEXA
Infanrix IPV-Hib/Pentavac
MMR
Menveo
pneumo 23
Prevenar 19
Procomvax
tdvax adult
tetravac
Varivax/varilrix
Cervarix/ Gardasil 
http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=127636&cid=3
ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: