Παρασκευή, Μαΐου 17, 2013

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖ/ΝΟΥΣ ΣΤΗ WIND ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ WIND-VODAFONE


Λίγες μέρες πριν στο τμήμα της Εξυπηρέτησης Πελατών η διεύθυνση του τμήματος, φυσικά και με την συμφωνία της διεύθυνσης της εταιρείας, επιχείρησε να περικόψει τις άδειες των συναδέλφων, με πρόσχημα τις ανάγκες της εργασίας, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των συναδέλφων να ξεκουραστούν και να περάσουν μερικές προσωπικές και οικογενειακές στιγμές, όπως οι ίδιοι επιθυμούσαν.


Την Τετάρτη 15 Μαϊου διευθυντές και προϊστάμενοι τμημάτων στο δίκτυο και στο IS, ανακοίνωσαν στους συναδέλφους μας πως οι καλοκαιρινές άδειες θα είναι υποχρεωτικές, για το διάστημα 5 με 23 Αυγούστου.

Το ΔΣ του σωματείου επικοινώνησε με τον κ.Καρμίρη από το τμήμα προσωπικού, ο οποίος είπε πως: «αυτή θα είναι η τάση για τις άδειες για όλη την εταιρεία, με εξαίρεση τα τμήματα που λειτουργούν με βάρδιες ή σε 24ωρη βάση και ότι γίνεται στα πλαίσια του προγραμματισμού».

Η διάθεση της διοίκησης της εταιρίας είναι σαφής: θέλει να καθορίσει μονομερώς τις άδειες με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες της εταιρείας και αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες των συναδέλφων.

Πρόκειται για απόφαση που δείχνει ξεκάθαρα πως τα opinion survey και τις συναντήσεις με τους συναδέλφους, τα κάνουν για τα «μάτια του κόσμου» και δεν αφουγκράζονται σε καμία περίπτωση τις ανάγκες μας, και συνεχίζουν να διοικούν με το ίδιο απολυταρχικό στυλ με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, αδιαφορώντας για τις ζωές μας. Αγνοούν ακόμα και την νομοθεσία που προβλέπει ότι η άδεια είναι δικαίωμα των εργαζομένων και επιβάλλεται σε τέτοιες αποφάσεις να προηγείται διαβούλευση και συνεννόηση μαζί τους (δηλ. το Σωματείο τους).

Προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα εργασιακό τοπίο που θα αποφασίζουν οτιδήποτε, αγνοώντας τις ανάγκες μας και το σωματείο.

Μας ενισχύουν την υποψία που έχουμε ότι επιχειρούν να υλοποιήσουν την συγχώνευση των δικτύων WIND-VODAFONE και θέλουν κενή από συναδέλφους την εταιρεία τον Αύγουστο, που είναι ο μήνας που συνήθως υλοποιούνται τέτοια σχέδια.

Τσεκάρουν τις αντιστάσεις μας, ώστε να προχωρήσουν και στην καταγγελία της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άλλων απολύσεων.

Ως ΔΣ του σωματείου τους φωνάζουμε πως δεν θα ανεχτούμε την επιβολή αυτής της απόφασης.

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των συναδέλφων μας, να μπορούν να πάρουν την καλοκαιρινή άδειά τους καθώς και την υπόλοιπη άδεια συνυπολογίζοντας και την δική τους επιθυμία. Δεν μπορεί πχ. να πάρει κάποιος την άδειά του τον Αύγουστο όταν η σύζυγος ή ο σύζυγος, η φίλη του ή ο φίλος του δεν μπορεί αυτή την χρονική περίοδο. Γιατί την άδεια την αποφασίζουμε και διαμορφώνουμε τους όρους για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται και όχι για να δυστυχήσουμε.

Όπως δεν έχουμε αποδεχτεί η εταιρεία να καθορίζει μονομερώς τους όρους εργασίας (ωράριο εργασίας, διαλείμματα κλπ), έτσι, δεν θα αποδεχτούμε να καθορίσει και την άδεια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγνοήσουν την απόφαση αυτή και να στείλουν τις άδειές τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Να διαμορφώσουν οι ίδιοι τις άδειες στα τμήματά τους και να τις δώσουν στους προϊσταμένους και τους διευθυντές, αλλά και στο ΔΣ του σωματείου.

Αν τις απορρίψουν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές, τότε να κινητοποιηθούμε ώστε να επιβάλλουμε τις άδειές μας.

Η διοίκηση της εταιρείας οφείλει να πάρει πίσω αυτή την άδικη και απολυταρχική απόφαση.

Να έχουμε στο νου μας καθαρό, πως αν δεν αντιδράσουμε, θα ανοίξουμε τις ορέξεις τις διοίκησης τόσο για την καταγγελία της ΕΣΣΕ, όσο και για την παραβίαση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Η παθητικότητα και η αποδοχή αυτής της κατάστασης, είναι σύμμαχος της διεύθυνσης της εταιρείας.

Εμείς, οφείλουμε να επενδύσουμε στη δράση, που είναι η μόνη εγγύηση υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.





Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ (Wind)

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: