Τρίτη, Ιουλίου 02, 2013

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δύο μέλη της κοινότητας ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, έξω από το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, όπου είχαν μεταβεί μαζί με άλλα μέλη της Κοινότητας για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις, καθώς είναι φορείς του AIDS.

Όπως καταγγέλλει το ΚΕΘΕΑ, «ενώ η κρίση επιδεινώνει τα προβλήματα των χρηστών, τα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό HIV/AIDS έχουν αυξηθεί σε ένα μόλις χρόνο κατά 1.500% και ο επιπολασμός του μεταξύ των εξαρτημένων έχει ανέλθει από το 1% στο 8%, η αστυνομία επικεντρώνει τη δράση της έξω από τα νοσοκομεία, "εξασφαλίζοντας" ίσως περισσότερες συλλήψεις, αλλά θέτοντας εμπόδια στο έργο της απεξάρτησης και της φροντίδας της υγείας των εξαρτημένων».

Τα δύο μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συνελήφθησαν για παραβάσεις που είχαν κάνει την περίοδο που ήταν εξαρτημένοι.


«Η προσπάθειά τους για απεξάρτηση τιμωρείται και η ανάγκη τους για ειδική φροντίδα ως φορέων του HIV/AIDS γίνεται αφορμή να οδηγηθούν στο κρατητήριο» τονίζει το ΚΕΘΕΑ, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία των δύο μελών της θεραπευτικής κοινότητας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Και συνεχίζει: «Η πρακτική των συλλήψεων και κρατήσεων αντιστρατεύεται το πνεύμα του νέου νόμου για τα ναρκωτικά που καθιερώνει το δικαίωμα στη θεραπεία ως εναλλακτική της φυλάκισης, υπονομεύει το έργο των προγραμμάτων απεξάρτησης και στέλνει ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στους χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη μέσα από τα θεραπευτικά προγράμματα που λειτουργούν στις φυλακές και στην κοινωνία». 

Το ΚΕΘΕΑ ζητά να κινηθούν οι διαδικασίες για την άμεση αποφυλάκιση των δύο μελών του που κρατούνται, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα και την πορεία απεξάρτησης και τη θεραπεία τους για το ΗΙV/AIDS.
Newsroom ΔΟΛ 
ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: