Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο «Κέντρο της Γης» στο Ίλιον ο τρίτος κύκλος δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ανέργους με θέμα «Εισαγωγή στη Γεωργία».

Πρόκειται για έναν κύκλο θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικής εξάσκησης διάρκειας εννέα εβδομάδων που διοργανώνεται από τη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική «Οργάνωση Γη», με στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις όσων πιστεύουν ότι η ενασχόληση με τη γεωργική παραγωγή και την εκμετάλλευση αγροτικών προϊόντων μπορεί να αποτελέσει μια σοβαρή και ουσιαστική διέξοδο από την κρίση.


Τα σεμινάρια στο «Κέντρο της Γης» ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο κύκλοι των εννέα εβδομάδων. Η εκπαίδευση που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες αφορά τη βιολογική γεωργία η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς αποτελεί μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής, ενώ ο μέσος όρος της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της ΕΕ προσεγγίζει το 10%».

Για τον τρίτο κύκλο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν αποστέλλοντας το βιογραφικό τους (μέχρι 300 λέξεις), με προτεραιότητα να δίνεται στους ανέργους. Οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα σε δύο τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν είτε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή, είτε Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή και κατά τις ώρες 08.30 - 12.30. 

Τα μαθήματα αφορούν πρακτική εξάσκηση, η οποία περιλαμβάνει διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους, επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος, δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων), εμπλουτισμό εδάφους και κομποστοποίηση, επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και φύτευση, άρδευση, ζιζανιοκτονία, φυτοπροστασία (έντομα, μύκητες, σκουλήκια κτλ.) και καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις κτλ.).

Επίσης, η θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Λαχανοκομία - Φυτά μεγάλης καλλιέργειας - Αρωματικά φυτά - Ελαιοκομία - Δενδροκομία - Αμπελουργία - Εναλλακτικές καλλιέργειες - Διαχείριση Γεωργικής Εκμετάλλευσης - Προώθηση Γεωργικής Εκμετάλλευσης - Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής - Εισαγωγή στη Μεταποίηση & Προώθηση Γεωργικών Προϊόντων - Βασικές Συμβουλές Νομικού & Θεσμικού Πλαισίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Γεωργία» θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης και η δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης. Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο ckontopoulou@organizationearth.org
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: