Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2013

ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
Ομάδες που γαλουχήθηκαν με τα νεοναζιστικά ιδεώδη στους κόλπους της Χρυσής Αυγής και δρουν στη σκιά της λειτουργώντας συχνά ως εντολοδόχοι, αναθάρρησαν έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.Κι ενώ οι νεοναζί συναγωνιστές τους βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι ίδιοι οργανώνονται απευθύνοντας καλέσματα. Ανάμεσά τους και ακροδεξιοί που απαξιώνουν τη Χ.Α. αποκαλώντας τα μέλη της «φλώρους» και «κότες της Ακροδεξιάς». Πόσο μεγάλη είναι η ουρά του φιδιού;

** ΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Αντλούν από τα γήπεδα
«Δεν το κρύβουμε στο ελάχιστο ότι στο γήπεδο βρισκόμαστε για να στρατολογήσουμε νέους και νέες στις τάξεις του Ελληνικού Εθνικοσοσιαλισμού. Δεν πηγαίνουμε στις εξέδρες απλά για να φωνάξουμε κάποια συνθήματα, αλλά προχωράμε μερικά βήματα ακόμα παραπέρα. Το γήπεδο δεν αποτελεί τον σκοπό αλλά μόνο ένα μόνο μέσο για την διάδοση των ιδεών μας» επισημαίνουν οι «Λύκοι του Μοριά», οι οποίοι ανήκουν στο Εθνικιστικό Μέτωπο Πελοποννήσου.


Οσοι παρακολουθούν από κοντά αγώνες ποδοσφαιρικών ομάδων σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, έχουν παρατηρήσει ότι συχνά οι κερκίδες των γηπέδων λειτουργούν ως δεξαμενές από όπου οι «Λύκοι» αντλούν νεαρούς «συναγωνιστές» και μοιράζουν έντυπο υλικό με ναζιστική ρητορική. Η συγκεκριμένη ομάδα οργανώνεται σε μικρούς πυρήνες και δρα στη σκιά της Χρυσής Αυγής. Κάποιες φορές ασκεί κριτική «για τα μάτια του κόσμου. Επί της ουσίας, είναι παρακλάδι της», υποστηρίζει η τοπική κοινωνία.

«Καλή η συνθηματολογία σας και οι εντυπωσιακές φωτεινές επιγραφές των γραφείων σας αλλά προς Θεού... είναι καιρός να το καταλάβετε ότι η Αρκαδία έχει από παλιά Εθνικιστικές δυνάμεις και όποιος το αμφισβητεί αυτό δεν έχει γνώση των πραγμάτων», ανέφεραν σε επιστολή τους στην Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στην Αρκαδία και ζήτησαν από το νεοναζιστικό κόμμα, που χρηματοδοτείται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να στηρίξει τους ανέργους της Αρκαδίας.

** ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

«Φλώροι και κότες της Ακροδεξιάς οι χρυσαυγίτες»

Πεποίθησή τους ότι «η φυλή μας θα ζει για πάντα!». Οι ΑΜΕ θεωρούνται οι απογοητευμένοι από τη Χρυσή Αυγή νεοναζί που αποστασιοποιήθηκαν όταν έκανε το βήμα στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, η οργάνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η «ύπουλη προσπάθεια διασύνδεσής μας με το κόμμα "Χρυσή Αυγή" έχει τόση βαρύτητα, όσο ότι ο γάιδαρος πετάει».

«Δεν είχαμε ποτέ, δεν έχουμε και δεν θα έχουμε και στο μέλλον. Τελεία και παύλα». Μέλη της, στις σελίδες τους στο facebook, αποκαλούν τους χρυσαυγίτες «φλώρους» και «κότες της Ακροδεξιάς». Σήμα κατατεθέν τους, ο στόχος. Αφήνουν την υπογραφή τους πάνω σε αντιφασιστικά συνθήματα γραμμένα σε τοίχους των Εξαρχείων, σε αριστερά στέκια, σε καταλήψεις, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης. Μιλούν για ανακατάληψη της Ελλάδας και «ανακήρυξη των αυτόνομων εθνικιστικών ζωνών σε όλα τα μέρη της ελληνικής επικράτειας, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο».

Αποτελούν, όπως λένε, «μια μαχητική Εθνικιστική / Εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση με ιεραρχία, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Δεν μετέχουμε στο εκλογικό Τριώδιο και δεν συναινούμε στην Δημοκρατία υπό οποιαδήποτε μορφή της». Πρότυπό τους, ο «ηρωικός τρόπος ζωής» και στόχος τους «να ξανακάνουμε την πατρίδα μας ελληνική. Να επανελληνίσουμε τη γη των προγόνων μας. Να θέσουμε τον Λευκό άνθρωπο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της ιστορίας».

«Πέτρο, θα πεθάνεις»

Η απειλή τους πάντως στον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστή των ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, ήταν ξεκάθαρη: «Πέτρο, θα πεθάνεις». Και ήταν η δεύτερη απειλή. «Πέτρο, ήρθαμε» είχαν γράψει στα γραφεία της δημοτικής κίνησης ενώ έχουν απειλήσει τον ίδιο και τηλεφωνικά. Μέχρι τώρα, καμία εισαγγελική αρχή δεν έχει παρέμβει.

Τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από την εμπρηστική επίθεση που έγινε στο χώρο αλληλεγγύης «Μυρμήγκι», οι ΑΜΕ έγραψαν στην σελίδα τους στο facebook ότι «πήγαμε μια βόλτα από το Μυρμήγκι» και ότι η επίσκεψή τους ήταν «μια απάντηση για την παρεμπόδιση της συγκέντρωσης των Ελλήνων κατοίκων της Κυψέλης τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς τότε το επίσημο κράτος και οι λοιποί αντισυστημικοί αντιφασίστες απαγόρευσαν βίαια τη συγκέντρωση ενάντια στη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών». Λίγες ημέρες πριν σε αντιφασιστική συναυλία στην Καλλιθέα, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανές, πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πλατεία Δαβάκη. Ηταν μέλη των ΑΜΕ, όπως φάνηκε από την ανάρτηση που έκαναν το ίδιο βράδυ στην ιστοσελίδα τους: «Περαστικά σας και εις το επανιδείν μαυροκόκκινοι λαγοί. Η Καλλιθέα ανήκει στους Ελληνες, όπως και κάθε άλλη περιοχή». Στις τελευταίες επιθέσεις εντάσσεται και αυτή στο οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στα Ανω Πατήσια τον περασμένο Ιούλιο. Βρέθηκαν γραμμένα το σύνθημα «Οικολόγοι Ξεφτίλες», τρεις ναζιστικές σβάστικες, ένας στόχος και δύο υπογραφές «ΑΜΕ».

Οι ΑΜΕ στηρίζουν με μηνύματά τους ένα από τα πρώην ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ο οποίος ήταν για 4 χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη.

**ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ

Εθνομπολσεβίκοι!

Το όνομα «Περίανδρος» είναι συνδεδεμένο με τον «Μαύρο Κρίνο».

Πρόκειται για τους αυτόνομους αριστερούς εθνικιστές οι οποίοι έχουν στοιχεία που μοιάζουν με αυτά των αναρχικών. Οι ίδιοι καταδικάζουν την Ακροδεξιά και το σοβινισμό.

Η ρητορική της ναζιστικής ιδεολογίας τους, όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα τους, δεν έχει αναφορές στο Γράμμο και στο Βίτσι ή στον Μακρυγιάννη. «Ακόμα και σε ιστορικά ζητήματα, παίρνουν μια θέση που μπορεί να γίνει ανεκτή από κάποιον που δεν είναι βαθιά αριστερός. Επί της ουσίας ο "Μαύρος Κρίνος" είναι μια ομάδα από φιλοναζί, οι οποίοι στη ρητορική τους δεν χρησιμοποιούν τις λέξεις ράτσα και φυλή αλλά έθνος. Είναι οι λεγόμενοι εθνικομπολσεβίκοι», αναφέρει ένας πολιτικός επιστήμονας που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ιδεολόγοι της αριστεράς τούς χαρακτηρίζουν ως «σκληρούς εθνικοσοσιαλιστές οι οποίοι δεν διστάζουν να σηκώσουν τα όπλα για να υπερασπιστούν την ιδεολογία τους. Είναι το κίνημα-ομπρέλα κάτω από την οποία βρίσκονται πολλές εθνικιστικές ομάδες. Διακινούν χέρι με χέρι κείμενα του Λένιν και του Τσάβες και πλησιάζουν ανένταχτους αριστερούς στα πανεπιστήμια».

** ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Χ

Σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και τακτική

Υπάρχουν Χίτες το 2013 και απαιτούν «εθνική κάθαρση». Ακολουθούν πρακτικές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής. «Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε πορεία - ενέδρα, αυτοάμυνα, διέλευση στίβου μάχης και πολλές κάμψεις». Η Οργάνωση Χ ήταν η μετονομασία της Στρατιωτικής Οργανώσεως Γρίβα που ιδρύθηκε την περίοδο της γερμανικής κατοχής τον Ιούνιο του 1941 στην Αθήνα. Η μετονομασία έγινε τον Μάρτιο του 1943. Η ιδεολογία τους γίνεται πράξη από το κίνημα Πατριωτική Πολιτοφυλακή, το οποίο ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και έχει συγκεντρώσει στους κόλπους του νέους μιλιταριστές ακροδεξιούς.

«Σας καλούμε να φορέσετε θαρραλέα την "Φαιοπράσινη" και να ενισχύσετε τις Μάχιμες Γραμμές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», αναφέρουν σε ένα από τα καλέσματά τους. Σε φυλλάδιά τους αναφέρουν πως ετοιμάζονται να εξαπλωθούν ανοίγοντας παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Στολές, παραγγέλματα, τακτικές επίθεσης ή κάλυψης χώρου. Αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνες Εθνικιστές κατά Δραγούμη και Γιαννόπουλο», δρουν στη σκιά της Χρυσής Αυγής την οποία παραδέχονται ως ένα «νόμιμο Εθνικιστικό Κίνημα», αρνούνται όμως οποιαδήποτε σχέση με το νεοναζιστικό κόμμα. Η ηγεσία της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής δηλώνει ότι πρόκειται για ένα «νόμιμο εκπαιδευτικό κίνημα με επίσημο καταστατικό και γραφεία και σκοπό την εκπαίδευση πολιτών σε θέματα αυτοπροστασίας και πρώτων βοηθειών». Οπως παρουσιάζεται στα διάφορα βίντεο που αναρτούν οι ίδιοι στο Διαδίκτυο, θυμίζει σκληρή εκπαίδευση στρατιώτη. Τα μέλη της έχουν το «know how». Υποστηρίζουν πως κάθε Ελληνας πολίτης πρέπει να έχει όπλο στο σπίτι του, ώστε να μπορεί να προστατευθεί από πιθανή εισβολή. Του κινήματος ηγούνται έφεδροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που πιστεύουν στη συνεχή εκπαίδευση για να παραμείνουν σε «μάχιμη κατάσταση» και να προετοιμαστούν για «επέμβαση», συμπαρασύροντας κι άλλους πολίτες.

Εχει ήδη πέντε παραρτήματα στη Λάρισα, τα Γιάννενα, τη Ρόδο, στη Ναύπακτο και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο επικεφαλής της οργάνωσης στο Νομό Ρεθύμνου -συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες από αστυνομικούς της Ασφάλειας- είναι κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Η επέμβαση με τα όπλα, βέβαια, θα γίνει, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, «μόνο όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή», την οποία «θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν κάποιοι ανθέλληνες». Σε ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι «Δεν έχουμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή ούτε με κανένα πολιτικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό και διάγει έναν εθνικό αγώνα στο Κοινοβούλιο. Εχουμε κάποιες κοινές ιδεολογικές καταβολές, αλλά οι δρόμοι μας δεν τέμνονται πουθενά».

** BLOOD AND HONOUR HELLAS

«Ο παππούς μου ήταν στα Ες-Ες»

Προπαγάνδα και οργάνωση, με περιτύλιγμα την rock, black metal ακόμα και funk μουσική. Σύνθημα: «Η ελευθερία είναι υπόθεση λίγων και δυνατών». Το Blood and Honour (Αίμα και Τιμή) αυτοαποκαλείται «μουσικοπολιτικός οργανισμός» και απευθύνεται στη νεολαία της Χρυσής Αυγής, στους εφήβους και τους φοιτητές που είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία για να συμμετάσχουν στη «Διάπλαση των παίδων». Στους κόλπους της οργάνωσης, έχουν προσχωρήσει μέλη της Νεολαίας αλλά και γόνοι ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αλλά και ανένταχτοι νεοναζί. Στόχος: «Η προσέλκυση της Λευκής ελληνικής νεολαίας στα δικά μας πιστεύω και την πολιτική δράση», έγραψαν μέλη του σε περιοδικό της Νεολαίας της Χ.Α.

Ενα από τα δημοφιλή στους νεοναζί hits, που συμπεριλαμβάνεται στις μουσικές συλλογές, είναι «Ο παππούς μου ήταν στα ες ες», με στίχους που περιγράφουν το θαυμασμό του εγγονού στον παππού που φιγουράρει στο κάδρο φορώντας «totenkorf, μπότες και μαύρη στολή».

Στο lifestyle του «οργανισμού» συμπεριλαμβάνονται και τα αυτοκόλλητα που κατά καιρούς μοιράζει έξω από γήπεδα -συχνά εκεί όπου αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος- με σκοπό να στρατολογήσει νέα μέλη.
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: