Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2013

Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Ο Πολωνός πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τα έκτροπα στο «περιθώριο» πορείας ακροδεξιών στην Βαρσοβία, κατά τα οποία στόχος έγινε και η ρωσική πρεσβεία.

Το πλήθος είχε περικυκλώσει τη Δευτέρα την πρεσβεία, ρίχοντας βεγγαλικά, αλλά τελικά απωθήθηκε από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε λιτή ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τρίτης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «ο πολωνός πρέσβης Βόιτσιεχ Ζαζατσκόφσκι κλήθηκε στο υπουργείο σε σχέση με τα χθεσινά επεισόδια στη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία».

Την Δευτέρα, ημέρα της πολωνικής ανεξαρτησίας, συγκέντρωση ακροδεξιών πήρε βίαιη τροπή όταν οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν να πετούν κροτίδες και να πυρπολούν αυτοκίνητα -ενώ η αστυνομία απάντησε με πλαστικές σφαίρες.

Οι ταραχές πήραν έκταση, με τους ακροδεξιούς να στοχεύουν ό,τι μπορούσε να θεωρηθεί σύμβολο αριστερών ή φιλελεύθερων φωνών (όπως μία κατάληψη αλλά και εγκατάσταση που συμβόλιζε την ανεκτικότητα), αλλά και τη ρωσική πρεσβεία -λόγω της σοβιετικής περιόδου.
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: