Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2014

ΙΤΑΛΙΑ: ΝΕΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ 56%...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 99%

(ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ...)
Το 56% των Ιταλών «ανακύκλωσε δημιουργικά», με νέες συνταγές, ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Πρόκειται για φαγητά, κρασιά και ποτά η αξία των οποίων αγγίζει τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, η ήδη διαδεδομένη συνήθεια των Ιταλών να χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν νέα φαγητά ό,τι περισσεύει από τα επίσημα και παραδοσιακά δείπνα, αυξήθηκε αισθητά λόγω κυρίως των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «αγόρασε τρόφιμα με πιο προσεκτικό τρόπο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια» ενώ το 68% αποφάσισε να υποδεχθεί το 2014 σε κάποιο σπίτι φίλων και συγγενών.
«Το να χρησιμοποιεί ξανά, κανείς, το φαγητό τις προηγούμενης ημέρας –και ιδίως στις γιορτές– κάνει καλό στην οικονομία αλλά και στο περιβάλλον, με πιο περιορισμένη συσσώρευση απορριμμάτων», σχολίασε ο Coldiretti.
Συνολικά υπολογίζεται ότι οι Ιταλοί ξόδεψαν για τα εδέσματα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν 1,9 δισεκ. ευρώ, (-5% σε σχέση με πέρυσι).
Για την παραδοσιακή πρόποση, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 80 εκατομμύρια μπουκάλια ιταλικής σαμπάνιας Spumante.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: