Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΠΟΥΤΙΝ: ΈΝΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Με τον άσο στο μανίκι του, που δεν είναι άλλος από τις τεράστιες πηγές ενέργειας της χώρας, αντιμετωπίζει απτόητος ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, την ουκρανική κρίση.

Μετά τις δηλώσεις του κατά τις οποίες παρουσίασε ένα διαφορετικό προφίλ υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσω του διαλόγου και τη δημοκρατική διαδικασία και όχι με πολεμική ένταση μπορεί να υπάρξει τάξη στη χώρα, επανήλθε στις προειδοποιήσεις του που αφορούν στη παροχή φυσικού αερίου στη Δύση.


Με βεβαιότητα τόνισε, μάλιστα, πως οι πιθανότητες η Δύση να πλήξει την οικονομία της Ρωσίας είναι περιορισμένες καθώς όπως είπε δε μπορεί να σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο χωρίς να προκληθεί ζημιά.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας ο Πούτιν επισήμανε πως αν η Δύση επιχειρήσει να βλάψει τη ρωσική επιρροή στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά τότε οι προσπάθειες αυτές θα «εκπυρσοκροτήσουν».

Διερωτήθηκε, δε, αν η Ευρώπη μπορεί να σταματήσει να αγοράζει φυσικό αέριο και πετρέλαιο από τη Ρωσία.

«Νομίζω πως είναι απίθανο», σχολίασε και πρόσθεσε ότι αν η Δύση επιχειρήσει κάτι τέτοιο θα αιμορραγήσει.

«Μπορούν οι ΗΠΑ να μας βλάψουν; Μπορούν να το δοκιμάσουν», είπε με αλαζονικό ύφος ο Πούτιν, εξηγώντας ότι οι ΗΠΑ εξαρτώνται από την αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τη χώρα του. 
θεμα
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: