Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΑΚΕΛ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ FOCUS

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με τα εκατομμύρια που φέρονται να έλαβαν από την FOCUS MARITIME CORPORATION απαντούν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Η εφημερίδα ανέφερε στο δημοσίευμά της ότι τα δύο κυπριακά κόμματα έλαβαν από την εταιρεία δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι το κόμμα «λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και δεν έχει να κρύψει οτιδήποτε».


Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο ΔΗΣΥ είχε δεχθεί το 2008 εισφορά 500.000 ευρώ από ομάδα εφοπλιστών από τη Βρετανία και την Ελλάδα για να χρηματοδοτηθεί η μετάβαση φοιτητών στην Κύπρο για τις εκλογές.

Ανέφερε πως μετά τα δημοσιεύματα και τον επίμονο ισχυρισμό ότι η προέλευση του ποσού εκείνου ήταν διαφορετική, ο ΔΗΣΥ έχει ήδη ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έχει οριστεί να γίνει μετά το Πάσχα.

Ο κύριος Προδρόμου τόνισε πως «αν επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός και διαφανεί ότι η πραγματική πηγή της χρηματοδότησης ήταν η εταιρεία FOCUS, ο ΔΗΣΥ θα επιστρέψει τα χρήματα, δεδομένου ότι η εταιρεία αυτή έτυχε τεράστιας δανειοδότησης από τη Λαϊκή Τράπεζα χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις και άρα τα χρήματα ανήκουν στους καταθέτες».

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε: «Ως ΑΚΕΛ έχουμε ερευνήσει και στο παρελθόν τα όσα  ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχουμε βρει οποιαδήποτε σύνδεση και θα πρέπει κάποιοι να αποδείξουν ότι τα όσα λένε είναι αλήθεια, γιατί διαφορετικά θα μείνουν εκτεθειμένοι».
Παράλληλα, το Ελεγκτικό Γραφείο Κυπριανίδης, Νικολάου & Συνεργάτες χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντική την αναφορά στο δημοσίευμα ότι εισέπραξε ποσό 450.000 ευρώ για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, ούτε και για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα και αναμένει ότι «η άδικη εμπλοκή του επαγγελματικού μας ονόματος στα κομματικά παιγνίδια θα σταματήσει εδώ».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι το έμβασμα του ποσού των 450.000 ευρώ στο λογαριασμό του γραφείου στην Τράπεζα Κύπρου, υπ' αριθμόν 0113-11-029187 αφορά επαγγελματική αμοιβή από την εταιρεία Focus Maritime Corporation για προσφερθείσες υπηρεσίες. Αναφέρεται επίσης ότι ουδέποτε το ποσό ή μέρος του έχει εμβασθεί προς το ΑΚΕΛ, ή προς οποιοδήποτε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, αλλά αποτελεί αποκλειστική περιουσία του Γραφείου και γι' αυτό έχει περιληφθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Στο δημοσίευμα απαντά και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, τον οποίο η εφημερίδα συνδέει με την υπόθεση.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δώσει ποτέ χρήματα σε πολιτικούς, ούτε έχω κάνει χατίρια σε πολιτικούς και σε προστατευόμενους απ' αυτούς επιχειρηματίες, παρ' ότι μου είχε ζητηθεί επανειλημμένα», αναφέρει σε δήλωση του ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Αυτή είναι και η αιτία που με συκοφαντούν ανελέητα, αλλά και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην μιλήσω. Πλησιάζει, όμως, η στιγμή που θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου» υποστηρίζει στην δήλωση του ο κ. Βγενόπουλος.  

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: