Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΤΑ ΚΑΦΕ «MIKEL» ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΗΤΡΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

«Ακόμα και σε περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι πήγαν να εργαστούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση δεν κινηθήκαμε νομικά», λένε από τα «Mikel» - Τι υποστηρίζουν για πρακτικές εταιρειών που «έστελναν εργαζόμενους για ένα μήνα, εκπαιδεύονταν κα μετά επέστρεφαν στις εταιρείες προέλευσής τους»

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην αλυσίδα καταστημάτων καφέ «Mikel» και τη συνδικαλιστική οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, το ΠΑΜΕ. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο κατηγόρησε τα «Mikel» ότι υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό-ρήτρα πολλών χιλιάδων ευρώ, δεσμευόμενοι πίστη και υπακοή στην εταιρία.


Τα καφέ «Mikel» επιβεβαιώνουν την καταγγελία του ΠΑΜΕ, υποστηρίζουν ωστόσο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν ενεργοποιήσει τη ρήτρα εναντίον οποιουδήποτε εργαζόμενου, ακόμη και στην περίπτωση που πήγε να εργαστεί σε ανταγωνιστική εταιρεία. Ενδιαφέρον έχει ωστόσο η αναφορά των υπευθύνων της εταιρείας «Mikel» περί εμπορικής... κατασκοπείας από άλλες επιχειρήσεις του χώρου και το παράδειγμα που αναφέρουν ότι οι ανταγωνιστές τους έστελναν στα «Mikel» εργαζόμενους «για ένα μήνα» οι οποίοι «εκπαιδεύονταν κα μετά επέστρεφαν στις εταιρείες προέλευσής τους».

Διαβάστε τι απαντούν από τα «Mikel»:

«Η συγκεκριμένη ρήτρα ισχύει και υπογράφεται κατά τη σύναψη της σχετικής σύμβασης. Οι όροι αφορούν στη χρήση της τεχνογνωσίας με χρονικό περιορισμό ενός έτους. Ακόμα και σε περιπτώσεις εργαζομένων, οι οποίοι πήγαν να εργαστούν σε ανταγωνιστική επιχείρηση δεν κινηθήκαμε νομικά. Η εταιρεία λειτουργεί με το σύστημα του franchise και οι συνεργάτες της επενδύουν σε μία συγκεκριμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν μπορεί να αποτελεί έρμαιο στα χέρια οποιουδήποτε. Ως παράδειγμα αναφέρουμε περιπτώσεις, στις οποίες ανταγωνιστικές εταιρείες έστελναν εργαζόμενους για ένα μήνα, εκπαιδεύονταν και μετά επέστρεφαν στις εταιρείες προέλευσής τους».  .protothema.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: