Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας στην Ινδονησία εν όψει της ανακοίνωσης από την Εκλογική Επιτροπή του νικητή των προεδρικών εκλογών. 

Πάνω από 250 χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το αποτέλεσμα θα πυροδοτήσει ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο βασικών υποψηφίων.


Οι εκλογές έγιναν στις 9 Ιουλίου, ωστόσο, ακολούθησε επανακαταμέτρηση ψήφων, καθώς και οι δύο βασικοί υποψήφιοι δήλωναν νικητές.

Πρόκειται για τον Τζόκο Βιντόντο, τον ιδιαίτερα δημοφιλή κυβερνήτη της Τζακάρτα, και τον Πραμπόβο Σουμπιάντο, άλλοτε στέλεχος των Ένοπλων Δυνάμεων τα χρόνια της παντοδυναμίας του Σουχάρτο.

Όπως μεταδίδει το BBC, από την καταμέτρηση των ψήφων προέκυπτε προβάδισμα του Βιντόντο ης τάξης του 5%.

Πάντως, ο Σουμπιάντο έσπευσε να προλάβει την ανακοίνωση του αποτελέσματος, δηλώνοντας ότι εγκαταλείπει τη διαδικασία και θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα.

«Στις εκλογές υπήρξε μαζική νοθεία, δομημένη και συστηματική. Με αυτά τα δεδομένα, θα κάνουμε χρήση του συνταγματικού μας δικαιώματος να απορρίψουμε την προεδρική εκλογή του 2014, η οποία είναι νομικά άκυρη, και συνεπώς αποσυρόμαστε από την τρέχουσα διαδικασία» τόνισε. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: