Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατασκοπείας, παράνομης τηλεφωνικής παρακολούθησης και πλαστογραφίας.

Τουλάχιστον 76 εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Τουρκία, τουλάχιστον 40 από τους οποίους στην Κωνσταντινούπολη.


Μεταξύ αυτών, ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της πόλης, ο Ομέρ Κεσέ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατείχαν σημαντικές θέσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως θεωρεί ότι η έρευνα για διαφθορά αποτελεί προϊόν συνωμοσίας για την ανατροπή του που οργανώθηκε από το «παράλληλο κράτος» που αποτελεί -σύμφωνα με την Αγκυρα- η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Διαδοχικά κύματα διώξεων στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης ακολούθησαν τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφοράς στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης και στο περιβάλλον του Ερντογάν.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι η εκστρατεία κατά της οργάνωσης Χιζμέτ θα συνεχισθεί εν όψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου. in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: