Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 6.000 ΕΥΡΩ

Τροφή για συζήτηση έδωσε η αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας για τον διορισμό νομικού συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στη θέση του Β' αντιπροέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο 35χρονος Θανάσης Κοντογεωργής διορίστηκε από τον Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του β΄αντιπροέδρου στην ΕΛΤΕ με μισθό 6.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ προηγουμένως είχε θητεύσει ως νομικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών.


Ποιος είναι ο Θανάσης Κοντογεωργής

Ο β' αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προέρχεται από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2011 είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου ανέλαβε ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης έως τον Φεβρουάριο του 2013.

Μετά την αποχώρησή του ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια του Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ, όσο βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών ο νυν διοικητής της ΤτΕ, ο πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει τον Θανάση Κοντογεωργή στην Ομάδα Υποστήριξης του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

«Ο νόμος προβλέπει ότι οι αντιπρόεδροι της ΕΛΤΕ, που ελέγχουν τις ελεγκτικές εταιρείες και τους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο επιλέγονται από πρόσωπα που διαθέτουν ευρεία επιστημονική κατάρτιση στη λογιστική ή την ελεγκτική» επισημαίνει η «Δημοκρατία».

Ο κ. Κοντογεωργής είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Πολιτική.

http://www.iefimerida.gr/



 ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: