Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2014

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ «ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ

Οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση αποτελούν μία δοκιμασία για τη δύναμη της Ρωσίας και η χώρα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Όταν σειρά εταίρων μας, αν μπορούμε να τους αποκαλέσουμε έτσι, δοκιμάζουν τη δύναμη της Ρωσίας μέσω κυρώσεων και όλων των ειδών τις απειλές, είναι σημαντικό να μην υποκύψουμε στον πειρασμό των εύκολων λύσεων και να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε την ανάπτυξη δημοκρατικών διαδικασιών στην κοινωνία μας», σημείωσε ο κ. Μεντβέντεφ, μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία.


Η τοποθέτηση Μεντβέντεφ έρχεται λίγες ημέρες αφότου Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Οι Βρυξέλλες ωστόσο επισήμαναν πως θα επανεξετάσουν τις ποινές στις αρχές Σεπτεμβρίου. με γνώμονα την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πάντως αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν κυρώσεις-αντίποινα από την πλευρά της Μόσχας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε το Σάββατο πως η Ρωσία θέλει να ενισχύσει τη στρατηγική της σχέση με την Ε.Ε., κατηγορώντας όμως τις ΗΠΑ πως επιδιώκουν να αποκόψουν οικονομικά τη Ρωσία από την Ευρώπη.

σκαι

ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: