Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2014

«ΆΝΟΙΓΜΑ» ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΖΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΨΕ Ο ΠΑΠΑΣ

Σε νέο «άνοιγμα» της Καθολικής Εκκλησίας προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή. Ο Πάπας Φραγκίσκος πάντρεψε στο Βατικανό 20 ζευγάρια, κάποια από τα οποία συζούν και ένα εκ των οποίων έχει και παιδί.

Πρόκειται για την πρώτη τέλεση γάμου από την ανάληψη των καθηκόντων του και για την πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια που πραγματοποιείται μια τέτοια τελετή. 


Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει να παντρέψει 40 «σύγχρονα ζευγάρια» με διαφορετική κοινωνική προέλευση.

Ο Πάπας δείχνει μεγαλύτερη ανοχή από τον προκάτοχό του, Πάπα Φραγκίσκο, σε αρκετά θέματα, ανάμεσά τους και σε ζητήματα που αφορούν την οικογένεια. 

Ανάμεσα στα ζευγάρια που παντρεύτηκαν ήταν ένας άνδρας του οποίου ο προηγούμενος γάμος ακυρώθηκε και μία γυναίκα που έχει παιδί από προηγούμενη σχέση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στα ζευγάρια ότι ο γάμος «δεν είναι εύκολος δρόμος, είναι μερικές φορές ένα απαιτητικό ταξίδι, αλλά αυτή είναι η ζωή».

«Σας συμβουλεύω να μην ολοκληρώνετε ποτέ την ημέρα χωρίς να συμφιλιωθείτε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μικρή χειρονομία και αυτό αρκεί» υπογράμμισε.
Η επισκοπή της Ρώμης επέλεξε τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τους περιέγραψε ως «ζευγάρια όπως πολλά άλλα».

Τα ζευγάρια ήταν ηλικίας 25- 56 ετών και μεταξύ αυτών υπήρχαν «εκείνοι που ήδη ζουν μαζί, που ήδη έχουν παιδιά, εκείνοι που συναντήθηκαν στην εκκλησία» ανέφερε η επισκοπή.

Όπως αναφέρει το BBC, η Καθολική Εκκλησία υπό την καθοδήγηση του Πάπα Φραγκίσκου φαίνεται πως αποδέχεται το γεγονός ότι πολλά καθολικά ζευγάρια συζούν πριν από τον γάμο, χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται.

Οι παπικοί γάμοι δεν είναι συχνό φαινόμενο. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’ τέλεσε γάμους δύο φορές, το 1994 και το 2000, ενώ ο Βενέδικτος δεν τέλεσε ποτέ το μυστήριο αυτό κατά τη διάρκεια της παπικής του θητείας.

Τον Οκτώβριο, ιερείς από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στη Ρώμη για να συζητήσουν θέματα γάμου, διαζυγίου και αντισύλληψης.  in.gr 





ΠΡΕΖΑ TV
15-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: