Σάββατο, Σεπτεμβρίου 13, 2014

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στο νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα υποθερμίας νοσηλεύονται 6 ναυαγοί που εντοπίστηκαν στη θάλασσα από δυο εμπορικά πλοία τα οποία έπλεαν ανοικτά της Κρήτης. Οι ναυαγοί επέβαιναν σε σκάφος που βυθίστηκε 550χλμ ανοικτά της Μάλτας.


Οι 6 ναυαγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο surer puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης από όπου με δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

Κατά πληροφορίες, ένα κοριτσάκι κατά την μεταφορά εξέπνευσε.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθησαν με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τα πλοία «CPO JAPAN» σημαίας Βρετανίας και «CMA CGM VERDI» σημαίας Λιβερίας, τα οποία έπλεαν 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των ακτών της Κρήτης, έξι διασωθέντες ναυαγοί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Σούδας, από όπου άμεσα διεκομίσθησαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: