Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014

ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «18 ΆΝΩ»

Εκτός λειτουργίας κινδυνεύει να μείνει το σχολείο του «18 Άνω», καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Το υπουργείο βάσει του θεσμικού πλαισίου υποχρεούται να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει, παρά το γεγονός ότι έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Μάιο» λέει στο in.gr η κλινική ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του σχολείου, Μαρίνα Παπαδή.


Η λειτουργία του σχολείου βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα για 6.000 ευρώ, που είναι η ετήσια αμοιβή των καθηγητών, τονίζει η κ. Παπαδή, η οποία θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως λέει η κ. Παπαδή το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001 και μέχρι το 2008 λειτουργούσε ευκαιριακά με ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Όταν τελείωσαν τα κοινοτικά κονδύλια και μετά από δυο χρόνια δικών μας προσπαθειών, με απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας εγκρίθηκε η λειτουργία τμημάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους χώρους της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω» αναφέρει.

Το σχολείο στελεχώθηκε με καθηγητές που εκπαιδεύτηκαν από τους θεραπευτές της μονάδας. Ωστόσο τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν.

Εδώ και δύο χρόνια το υπουργείο έχει «παγώσει» τη λειτουργία του σχολείου, μη προκηρύσσοντας θέσεις για τη στελέχωσή του.

Οι καθηγητές που είχαν ξεκινήσει να εργάζονται στο σχολείο, συνέχισαν να στηρίζουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των θεραπευόμενων, δουλεύοντας ουσιαστικά εθελοντικά.

Αποτέλεσμα ήταν η επιτυχία 50 μαθητών στις απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου, και η εισαγωγή δύο θεραπευόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Στηρίξτε το σχολείο του 18 Άνω»

Οι θεραπευόμενοι του Σχολείου στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών έστειλαν ανοικτή επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα ζητώντας να μην κλείσει το σχολείο τους.

«Το σχολείο μας, το σχολείο του 18 Άνω, βρίσκεται χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, παρ' όλο που έχει ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του σχολείου από τον Μάιο του '14» τονίζουν οι μαθητές.

«Αυτό δεν τυχαίνει εξαίρεσης, αφού και τις δύο προηγούμενες χρονιές το υπουργείο Παιδείας λειτούργησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, παρ' όλο που από το 2010 το σχολείο λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένο νόμο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου όχι μόνο σαν μια δεύτερη ευκαιρία μετά τη μακρά περίοδο αυτοκαταστροφής μας αλλά και σαν συνέχεια και προέκταση της θεραπείας μας.

»Αυτό προϋποθέτει την άρρηκτη συνεργασία της θεραπευτικής ομάδας με τους εκπαιδευτικούς, που σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή από τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας δεν τηρεί τη συμφωνία» τονίζουν οι θεραπευόμενοι.

Κική Μαργαρίτη  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: