Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2014

ΌΡΟΥΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δεν θα γίνουν μετεγγραφές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αν δεν ικανοποιηθούν από την Πολιτεία τέσσερις όροι, δηλώνουν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος με ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν σήμερα, Πέμπτη.

Οι όροι που θέτει η διοίκηση του ιδρύματος τίθενται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, προκειμένου «το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, θα αποφύγει τον κίνδυνο μιας αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας». Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές, οι πρωτοετείς φοιτητές του ιδρύματος έχουν αυξηθεί κατά... 1.700 άτομα.


Τα μέλη των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος ζητούν:

Επαρκή χρηματοδότηση με βάση συγκεκριμένη επιχορήγηση ανά μετεγγραφόμενο, η οποία θα επιτρέψει την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών και εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής ως προς τις (α) ήδη υποχρηματοδοτούμενες και (β) τις πρόσθετες πλέον διοικητικές, εκπαιδευτικές και εργαστηριακές δραστηριότητες

Επιστροφή όλων των διοικητικών υπαλλήλων του, οι οποίοι τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Εξασφάλιση ικανού αριθμού διδακτικού προσωπικού με την προκήρυξη θέσεων καθηγητών

Δυνατότητα πρόσληψης εκτάκτου διδακτικού προσωπικού καθώς και προσωπικού για τη διεξαγωγή του πρόσθετου εργαστηριακού έργου και των επιπλέον πρακτικών ασκήσεων.
«Το Πανεπιστήμιο καλείται να δεχθεί και να εκπαιδεύσει έναν τεράστιο αριθμό φοιτητών, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερδιπλάσιος του αριθμού των ήδη εγγεγραμμένων μετά από επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και από άλλες κατηγορίες, τις οποίες παγίως ορίζει ο νόμος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιμετωπίζει ήδη σοβαρότατα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. Εν όψει αυτών κατανοώντας το κοινωνικό πρόβλημα αλλά και σεβόμενο την ανάγκη διατήρησης και βελτίωσης της ποιότητας των από αυτό παρεχόμενων σπουδών το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι η υλοποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης είναι δυνατή μόνο, εάν εξασφαλιστούν ορισμένες ελάχιστες προϋποθέσεις» σημειώνεται στο κείμενο.

«Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποφασίσει, εάν πράγματι επιθυμεί να στηρίξει με τις παραπάνω συγκεκριμένες μορφές ενίσχυσης το πολλαπλά τραυματισμένο  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» καταλήγει το κείμενο.  IN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: