Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν τα πέντε από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αντιμετωπίζουν κατηγόριες κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως διακεκριμένη διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, εκρήξεις, και άλλα.

Οι υπόλοιποι δυο παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.


Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών οδηγήθηκαν το μεσημέρι οι τέσσερις από τους πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Πάτρας, επίσης κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν και πάλι στην Ασφάλεια Πατρών, προκειμένου να απολογηθούν αύριο Τετάρτη στον ανακριτή. Ο πέμπτος συλληφθείς έχει αφεθεί ελεύθερος, επειδή είναι ανήλικος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πέντε συλληφθέντες ηλικίας 33, 30, 29, 20 και 15 ετών αντίστοιχα, συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 300 ατόμων, που ακολουθούσαν την πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο βόμβες μολότοφ πέτρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες και πολυεργαλείο με λεπίδες.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας βρέθηκαν από αστυνομικούς τρεις βόμβες μολότοφ. Ακόμη, κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν μικρές φθορές σε δύο παράθυρα του δικαστικού μεγάρου και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

απε 

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: