Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Κείμενο αλληλεγγύης του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη, στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό, αναρτήθηκε στο indymedia.

Διαβάστε το κείμενο:

«ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Ο Αναρχικός Νίκος Ρωμανός είναι ένας από εμάς. Είναι από αυτούς όπως και εμείς που εξεγερθήκαμε ενάντια στην εξουσία, ενάντια στο νόμο και στη τάξη που θέλει τους ανθρώπους ραγιάδες, υπηκόους και υποταγμένους, είναι από αυτούς που γνωρίσαν τι σημαίνει “νόμος και τάξη” με τη δολοφονία του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα σκυλιά του κράτους Κορκωνέα και Σαραλιώτη.


Ο σύντροφος Ρωμανός δεν είναι από αυτούς που κατάσχουν τα σπίτια και τη περιουσία του λαού όπως κάνει η τράπεζα που απαλλοτρίωσε και για την οποία καταδικάστηκε. Δεν έβγαλε αυτός τους νόμους που βγάζουν οι καθώς πρέπει πολιτικοί εθνοπατέρες που ληστεύουν και δολοφονούν το λαό και τους εργαζόμενους για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Δεν έκλεψε το μισθό και τη σύνταξη κανενός φτωχού βιοπαλαιστή όπως κάνουνε με νόμους οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι υπηρέτες τους, οι κυβερνήσεις και οι βουλευτές. Δεν έβγαλε τους νόμους που στερούν τη μπουκιά από το στόμα των φτωχών, τους νόμους που δολοφονούν και αυτοκτονούν χιλιάδες ανθρώπους, που τους αναγκάζουν να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους. Ο σύντροφος Ρωμανός είναι από αυτούς που αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια τα χτυπήματα που δέχονται από τους δούλους τους κράτους και των πλούσιων που πληρώνονται με επτακόσια ευρώ τον μήνα για την άθλια δουλειά τους.

Από τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη, ο σύντροφος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα να κάνει χρήση των εκπαιδευτικών αδειών. Ο Νίκος Ρωμανός όπως και ο Ηρακλής Κωστάρης που κάνει απεργία πείνας για τον ίδιο λόγω είναι από τους δεκάδες πολίτικους κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ελληνικές φυλακές σε μια εποχή που η πολίτικη της κοινωνικής γενοκτονίας που επιβάλουν το κεφάλαιο και το κράτος με αφορμή την οικονομική κρίση συναρτάτε και με τη σκλήρυνση της καταστολής γενικότερα άλλα και ειδικά απέναντι στους κρατούμενους αγωνιστές πολλοί εκ των όποιον είναι μέλη ενόπλων επαναστατικών οργανώσεων ή κατηγορούνται για ένοπλο αγώνα. Η νομοθέτηση για τις φυλακές τύπου Γ με τις ειδικές συνθήκες κράτησης που προορίζονται πρωτίστως για τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές εντάσσεται μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Κάθε φυλακισμένος σύντροφος είναι ένας από εμάς, για αυτό και αν θεωρούμε ότι μας ενώνει ο αγώνας για Ελευθερία, ο αγώνας για την Κοινωνική Απελευθέρωση από το ζυγό του κεφαλαίου και του κράτους, τότε η διεκδίκηση του ενός είναι και διεκδίκηση όλων.


Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

φυλακές Διαβατών» 

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: