Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Απορρίπτει κάθε προσπάθεια συζήτησης του φυσικού αερίου είτε στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό είτε στο πλαίσιο άλλης παράλληλης διαδικασίας η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επαναβεβαίωσε το Συμβούλιο Αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων που συνήλθε υπό τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.


Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, από τη συζήτηση που διεξήχθη σε κλίμα ομοψυχίας προκύπτει ότι, πρώτον, ο φυσικός πλούτος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανήκει στο κράτος και ως είναι αυτονόητο μετά την επίλυση του Κυπριακού, όπως εξάλλου κατ΄ επανάληψη έχει διακηρυχθεί και οι Τουρκοκύπριοι θα απολαμβάνουν τα οφέλη που προκύπτουν από την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του φυσικού αυτού πλούτου.

Τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, επισήμανε, διασφαλίζονται πλήρως από το κυπριακό κράτος. «Είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, ότι «οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αποσκοπούν σε καμία περίπτωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων». Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συμφώνησαν, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, παρά τη διακηρυγμένη πολιτική της βούληση για επίλυση του Κυπριακού, «δεν μπορεί να συμμετάσχει στις συνομιλίες υπό καθεστώς απειλών και ενόσω συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές προκλήσεις εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κατ' επέκταση, επισήμανε, για να γίνει τούτο εφικτό, θα πρέπει να υπάρξει, από μέρους της Άγκυρας, έμπρακτος σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: