Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Βανδαλισμό, με αναγραφή φασιστικών συνθημάτων, στο μνημείο προς τιμή των μελών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ, που δολοφονήθηκαν από τους Βούλγαρους φασίστες κατακτητές στις 6 Οκτωβρίου του 1941, το οποίο έχει στηθεί στην Παλαιοκώμη Σερρών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


Για τον βανδαλισμό, το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες σε «φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής» και σημειώνει: «Τότε οι φασίστες δολοφονούσαν τους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές που αντιστέκονταν. Σήμερα, οι απόγονοί τους καταστρέφουν και βρωμίζουν με φασιστικά σύμβολα τα μνημεία του αγώνα».



Η ανακοίνωση της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ:

«Τότε οι φασίστες δολοφονούσαν τους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές που αντιστέκονταν.

Σήμερα οι απόγονοί τους καταστρέφουν και βρωμίζουν με φασιστικά σύμβολα τα μνημεία του αγώνα, γιατί δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 96 χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει και να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για Λαϊκή Εξουσία.

Κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύχτας καταφεύγουν σε πράξεις θρασύδειλες, μακριά από τα βλέμματα του λαού γιατί δεν μπορούν να τον αντικρίσουν στα μάτια.

Αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ταυτίζονται και είναι η συνέχεια από τους φασίστες της κατοχής, και συνεχίζουν με κάθε τρόπο την ίδια πρακτική κατά των κομμουνιστών, κατά της λαϊκής πάλης.

Υπενθυμίζουν τις εγκληματικές τους πράξεις στο λαό μας, που δεν ξεχνά ούτε την ιστορία ούτε τους νεκρούς που έδωσε στον αγώνα ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή.

Τότε φασίστες, ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των κατακτητών και δωσίλογοι, σήμερα νεοναζί και χρυσαυγίτες. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι είναι εγκληματίες γιατί είναι φασίστες.

Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά με αυτές τις άνανδρες κινήσεις τους, ότι αυτό που τους πονά και αυτό που τους φοβίζει είναι η αλήθεια: ότι το μόνο όπλο του λαού απέναντι στους φασίστες είναι η οργάνωσή του και η λαϊκή πάλη, ότι ο φόβος τους είναι το ΚΚΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγρότες και μικρομεσαίους της πόλης να απομονώσουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή, να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν.

Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να επιβληθούν μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, να εμποδιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με τη Λαϊκή Συμμαχία να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης, για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική λαϊκή εξουσία».



ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: