Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

ΔΑΝΕΙΑ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ EUROBANK...ΑΦΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

H Eurobank ανακοίνωσε πως συνομολόγησε με το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IFG) συμφωνία για την οριστικοποίηση των όρων χορήγησης δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη ενέργεια η Eurobank, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την τεχνογνωσία που διαθέτει σε εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και διεθνείς συνεργασίες, αξιοποιεί αμέσως το νεοσύστατο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, διοχετεύοντας επιπλέον ρευστότητα, σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με χαμηλότερο επιτόκιο.


Για το σκοπό αυτό έχουν υπογραφεί δύο ισόποσες συμβάσεις, για κεφάλαια που προέρχονται από το γερμανικό και από το ελληνικό δημόσιο, υπό την διαχείριση της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW και του ΕΤΕΑΝ αντίστοιχα.

Με αυτή τη συμφωνία, η Eurobank επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, δράσεων και προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και, ευρύτερα, της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

  in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
17-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: