Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ O ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ

Αντίστροφα μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον καθορισμό της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών, καθώς η ηγεσία του κόμματος εκτιμά πως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή, η χώρα οδεύει προς πρόωρες κάλπες.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος για την προεδρική εκλογή και θα καθοριστεί η τακτική που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες για τη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία.   Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και ζητήματα συμμαχιών - συνεργασιών, όπως αναφέρουν Τα Νέα.


Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως έχει ζητήσει η μειοψηφία, ώστε να έχουν λόγο στις επιλογές των υποψήφιων βουλευτών και οι νομαρχιακές επιτροπές. 

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα με εμφανίσεις του στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος συνεχίζεται κανονικά και περιλαμβάνει ομιλίες του στην Αλεξανδρούπολη και στην Κοζάνη. Η Κεντρική Επιτροπή μετατίθεται για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, δηλαδή πριν από την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το συμπέρασμα ότι οδεύει η χώρα σε εκλογές ερμηνεύουν και το άνοιγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου περί ομάδας διαπραγμάτευσης και συναίνεσης, το οποίο, όμως, όπως σημειώνουν, θα πέσει στο κενό, σύμφωνα με το Έθνος.

Ταυτόχρονα, η Κουμουνδούρου αποκλείει κάθε σενάριο ή πρόταση η οποία θα παρατείνει τον βίο της συγκυβέρνησης, καθώς αυτό θα σημαίνει συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και ψήφιση νέων και σκληρών μέτρων.

Κεντρικά στελέχη του κόμματος, πάντως, σημείωναν ότι από τη δεύτερη ψηφοφορία δεν περιμένουν συνταρακτικές αλλαγές στη στάση των βουλευτών, εστιάζοντας τώρα στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία.

«Ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημασία έχει να πάμε στις εκλογές λόγω εθνικού συμφέροντος» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τις συζητήσεις περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. «Δεν ασχολούμαστε με κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής... Δεν ασχολούμαστε με αυτές τις προτάσεις» σημείωσε.

«Για πρώτη φορά από το 2010 θα συζητήσουμε αξιόπιστα με τους εταίρους μας ως κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες; Ναι, υπάρχουν». 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
18-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: