Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

ΕΕ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Η συζήτηση σε σχέση με το επόμενο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας είναι «πρόωρη», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Κάθε συζήτηση για το ύψος ή το τι θα περιλαμβάνει ένα ενδεχόμενο επόμενο πρόγραμμα είναι ως εκ τούτου πρόωρη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Όπως ανέφερε, η Επιτροπή επικεντρώνεται στο να ολοκληρώσει επιτυχημένα το μέχρι τον Ιούνιο τρέχον πρόγραμμα, όπως έχει συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση.


Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η Μπράιτχαρτ τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, με συζητήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και απευθείας από τις έδρες των οργανισμών, και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να στείλει πρόσθετους εμπειρογνώμονες στην Αθήνα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποφασιστεί εκταμίευση κάποιας υποδόσης εφόσον υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι η όποια απόφαση εναπόκειται στο Eurogroup.

Η ίδια είπε ακόμη ότι σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup «επικεντρωνόμαστε τώρα στην εξειδίκευση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως τα τέλη Απριλίου». 

Αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσει η Ελλάδα άμεσα και με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα αποτελέσει κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: