Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε οριακό σημείο λειτουργίας βρίσκεται το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, τόσο λόγω υποστελέχωσης, όσο και υποχρηματοδότησης, την ώρα που η προσέλευση των περιστατικών σημειώνει άνοδο κατά 10%, σύμφωνα με εκπρόσωπους του σωματείου εργαζομένων.

«Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας ασθενούς από ασθενή είναι η σύμπτωμα της αρρωστημένης κατάστασης που ζούμε στο ΨΝΑ. Περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος» ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα το σωματείο, τονίστηκε ότι η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 10%, διότι όλα τα οξέα περιστατικά διοχετεύονται από τα περιφερειακά νοσοκομεία σ το ΨΝΑ. Ωστόσο, το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα των ασθενών.

«Λόγω συνταξιοδοτήσεων πολλών γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και του αποκλεισμού μας από τυχόν μελλοντικές προσλήψεις, αδυνατούμε σήμερα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του νοσοκομείου. Από σήμερα κλείνουν δύο δωμάτια της παθολογικής κλινικής αφού δεν υπάρχει προσωπικό να καλύψει τους ασθενείς» ανέφερε ο Βλάσης Παύλου, μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στο ΨΝΑ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ώστε να αντιμετωπιστεί το λειτουργικό πρόβλημα που προκύπτει κάθε καλοκαίρι λόγω των αδειών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Και καλούν το υπουργείο Υγείας να ορίσει άμεσα νέα διοίκηση στο νοσοκομείο ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Παύλου επεσήμανε και την ανάγκη επανεξέτασης του πλαισίου της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ώστε να μην μείνουν στον δρόμο οι ασθενείς σε περίπτωση που κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τους 1.100 ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα στο ΨΝΑ το 45% αυτών είναι άποροι και ανασφάλιστοι, ενώ στα γενικά νοσοκομεία το ποσοστό αυτής της ομάδας ασθενών δεν ξεπερνά το 10%.

Τέλος, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση εκταμίευση των ποσών χρηματοδότησης του νοσοκομείου, που για το 2015 ανέρχονται στα 11 εκατομμύρια ευρώ (από 23 εκατ. ευρώ που ήταν το 2012). «Από την αρχή του έτους έχουν εκταμιευθεί μόλις 1,3 εκατ. ευρώ, όταν κανονικά θα έπρεπε να έχουμε πάρει τουλάχιστον 8 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι έχουν μείνει απλήρωτοι προμηθευτές, εφημερίες εργαζομένων, ενοίκια, ΔΕΚΟ» κατέληξε ο κ. Παύλου.

Μαίρη Μπιμπή  .IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: