Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ... Γ. ΠΑΤΕΛΗ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Με καθυστέρηση ενός μήνα, η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να προβάλει στο σάιτ της τη συνέντευξη του αρχηγού Μιχαλολιάκου στο περιοδικό «Crash» που κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου. Ο λόγος είναι ότι η οργάνωση προσπαθεί να συγκροτήσει την υπερασπιστική της γραμμή στο δικαστήριο του Κορυδαλλού και να προλάβει τις εσωτερικές αντιθέσεις που κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε εκρηκτικές καταστάσεις, όσο διαφαίνεται η προοπτική να διαρραγεί η ενότητα της ηγετικής ομάδας.

Στο δημοσίευμα εμφανίζεται ο Μιχαλολιάκος να απαντά στα δύο κρίσιμα ζητήματα που αποκαλύφθηκαν την περίοδο των εκλογών. Το πρώτο ήταν βέβαια η δική του δήλωση στον Νίκο Χατζηνικολάου, με την οποία ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Να πώς προσπαθεί να τα πάρει πίσω ο Μιχαλολιάκος:


Αλλο... εννοούσε

«Εγινε μια τερατώδης διαστρέβλωση του πε­ριεχομένου των δηλώσεών μου. Δεν υιοθετώ κα­νένα έγκλημα. Πήραν κάποιοι μια φράση και την απομόνωσαν από την υπόλοιπη πρόταση. Εγώ εί­πα ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται ένα ολό­κληρο κόμμα για την πράξη ενός οπαδού του, η οποία, όπως τόνισα, είναι σε όλες τις περιπτώσεις καταδικαστέα.
   
Ακόμη και στο γραπτό κείμενο της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης, η επόμενη πρότασή μου αρχίζει με τη λέξη “αλλά”. Γνωρίζετε εσείς ελληνική πρόταση που να αρχίζει με το “αλ­λά”; Δεν υπάρχει. Εγώ όταν μίλησα σε αυτήν τη συνέντευξη για πολιτική ευθύνη, εννοούσα το πολιτικό κόστος που υποστήκαμε από αυτήν την υπόθεση».

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το σχόλιο του επίδοξου Ελληνα «φίρερ» για την αποκάλυψη του βίντεο, στο οποίο ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, εξηγεί ότι δεν γίνεται τίποτα χωρίς εντολή άνωθεν και ότι αν δοθεί εντολή, ξεκινά η ομάδα από τα γραφεία και «ό,τι κινείται σφάζεται».

«Κακώς ειπώθηκε αυτό», λέει ο Μιχαλολιάκος. Και προσθέτει: «Ομως, στο ίδιο βίν­τεο επισημαίνεται -και δεν αναφέρεται- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί εντολή από το κόμμα για πράξεις βίας. Τότε, μάλιστα, είχα βγάλει και μια εγκύκλιο, η οποία υπάρχει στη δικογραφία, στην οποία έλεγα ότι όποιες πρά­ξεις γίνονται από τις τοπικές οργανώσεις επι­βάλλεται να είναι νόμιμες. Οι φυλλάδες δεν αναφέρουν όλο το γεγονός, αλλά περιορίζονται σε μια φράση που κακώς λέγεται». Ωστε απλά «του ξέφυγε» του Πατέλη.

Ενδιαφέρον έχει και ότι ο Μιχαλολιάκος σπεύδει να προκαταλάβει και τη δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι «το δικαστήριο δεν θεώρησε ότι είναι κάτι σοβαρό και το έβαλε στα αναγνωσθέντα έγγραφα. Πρό­κειται για μια συζήτηση που αναφέρεται σε γε­νικά και αόριστα θέματα. Να σημειωθεί ότι αυτή η ομιλία που καταγράφεται στο βίντεο έγινε το 2012, δηλαδή έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Λες και τα Τάγματα Εφόδου ξεκίνησαν τη δράση τους μ’ αυτή τη δολοφονία.

Από τη δήλωση αυτή είναι σαφές ότι ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί να καλύψει τον Πατέλη, παρά το γεγονός ότι το βίντεο είναι σαφέστατο για τον τρόπο που οργανώνονται, διατάσσονται και δρουν τα Τάγματα Εφόδου. Αλλά με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αποδέχεται τη δική του ευθύνη γι’ αυτά που βαρύνουν τον Πατέλη.

Οι σχέσεις ενοχής είναι τόσο στενές ώστε δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί ο αρχηγός από τον πυρηνάρχη του. Αλλωστε, για τον ίδιο λόγο, ενώ την πρώτη περίοδο μετά τις συλλήψεις του 2013 ο ηγετικός πυρήνας κρατούσε αποστάσεις από τον Γιάννη Λαγό (ως περισσότερο εκτεθειμένο), στη συνέχεια τον αποδέχτηκε και πάλι στη θαλπωρή της συλλογικής ομερτά.

Δημήτρης Ψαρράς
http://www.efsyn.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: