Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ θα συμμετάσχει σε πενταμερή με την Μέρκελ, τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν, τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.


Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμμετοχή στη σύνοδο αυτή θα αναδείξει και θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που η Ελλάδα έχει κατακτήσει, όχι μόνο στο επιχειρησιακό αλλά και στο πολιτικό σκέλος της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.

Η Αθήνα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη. 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
4-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: