Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Συγκεκριμένα, η ΜΕΘ λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των οκτώ γιατρών και δεκαέξι νοσηλευτών (οι δύο σε άδεια κύησης) στους οποίους οφείλονται δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικής άδειας από το 2014.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου, αφού ακόμα και με βάση τον ανεπαρκή οργανισμό λείπουν πάνω από 370 εργαζόμενοι, ενώ οι προκηρύξεις για προσλήψεις δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις.

Επίσης οφείλονται στους εργαζόμενους δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές).


Σοβαρά προβλήματα προκαλούν και οι ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά και η ανεπαρκής συντήρηση υποδομών και μηχανημάτων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή πυρκαγιά στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου, λόγω βραχυκυκλώματος), προβλήματα που θα χειροτερέψουν λόγω της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας από τη συγκυβέρνηση, η οποία ταυτόχρονα συνεχίζει, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να ενισχύει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία. Πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, και στοχεύει στην εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων για να συνεχίζονται οι πληρωμές στους δανειστές και για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, καθώς και στη διευκόλυνση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

Να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να στελεχωθούν τα τμήματα και οι κλινικές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.

Να ενισχυθεί άμεσα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό

Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές) στους εργαζόμενους και να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και οι ημέρες αδείας.

Να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει πλήρως τη συντήρηση, τη λειτουργία και την πλήρη ανάπτυξη όλων των υπηρεσιών του για την παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Υγείας στις λαϊκές οικογένειες». κκε

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: