Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

ΓΑΛΛΙΑ- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ : ΈΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ, 14 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πυρκαγιά που οφείλεται «σε εγκληματική αιτία» σημειώθηκε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε προάστιο στο Δυτικό Παρίσι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 14. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο κέντρο όπου διαμένουν μετανάστες με νόμιμα έγγραφα οι οποίοι δεν έχουν οικογένεια και εργάζονται στη Γαλλία. Το κέντρο βρίσκεται στο προάστιο Μπουλόν - Μπιλανκούρ στο Δυτικό Παρίσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, εντοπίστηκαν ίχνη καύσιμου και επιταχυντή φωτιάς στην είσοδο του εξαώροφου κτιρίου.


Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί στη Γαλλία πολλές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών ή αστέγων.

Την Παρασκευή, περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σουδανοί, Αφγανοί και κάτοικοι Ερυθραίας απομακρύνθηκαν από αυτοσχέδιο καταυλισμό στην είσοδο του Παρισιού, στο Σεν Ντενί. Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν προσωρινά σε τρία σχολεία. 

Τον τελευταίο χρόνο έχουν εκκενωθεί περίπου 30 αυτοσχέδιοι καταυλισμοί προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα. Αναζητώντας μια βιώσιμη λύση για το πρόβλημα, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό εγκαινίασε στα μέσα Νοεμβρίου ένα κέντρο υποδοχής με δυνατότητα στέγασης 400 ανθρώπων, το οποίο όμως γρήγορα αποδείχθηκε ανεπαρκές. Οι πρόσφυγες μένουν εκεί προσωρινά προτού μεταφερθούν σε μόνιμες δομές.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: