Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 2% ΕΩΣ 4% ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ

Αυξήσεις μισθών από 2% ως 4% προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση διετούς διάρκειας που υπέγραψαν η διοίκηση και το προσωπικό της δημόσιας εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.) στην οποία υπάγονται όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, δηλαδή μετρό, ΗΣΑΠ, και τραμ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι αυξήσεις δόθηκαν παρά το ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες -και ειδικότερα η ΣΤΑ.ΣΥ.- λειτουργούν με ελλείμματα.


Οι αυξήσεις που προβλέπονται στους βασικούς μισθούς περιγράφονται στο άρθρο 4 της νέας επιχειρησιακής σύμβασης ΣΤΑ.ΣΥ. και σωματείων εργαζομένων μέσων σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βάσει των όσων προβλέπονται, για παράδειγμα μισθός 1.000 ευρώ εργαζόμενου σε καθεστώς βαρδιών θα έχει αύξηση 40 ευρώ από 1/6/2017 και μισθός 1.000 ευρώ υπαλλήλου -άλλης ειδικότητας- θα έχει αύξηση 20 ευρώ.

Πέραν αυτών υπάρχει και ρήτρα για επιπλέον αυξήσεις αποδοχών ανάλογα με τα έσοδα από τα εισιτήρια, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «σε περίπτωση αύξησης των εσόδων της εταιρίας με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, τα δύο μέρη δεσμεύονται ότι τα ως άνω ποσά αυξάνονται μετά από κοινή συμφωνία».in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: