Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

ΑΘΩΕΣ ΟΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟ 2012

Αθώες κήρυξε σήμερα, Παρασκευή, το 4ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τις οροθετικές γυναίκες, οι οποίες είχαν συλληφθεί το 2012, με την κατηγορία ότι «μετέδιδαν τον ιό του HIV/AIDS». Πρόκειται για τις έντεκα τοξικομανείς τα προσωπικά στοιχεία των οποίων είχαν δημοσιοποιηθεί επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι γυναίκες -για τρεις από τις οποίες η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου- αθωώθηκαν από την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή, ενώ για το αδίκημα σχετικό με το νόμο περί εκδιδομένων γυναικών που επίσης αντιμετώπιζαν, είχε μετατραπεί σε πταίσμα και είχε παραγραφεί.

Το δικαστήριο στην απόφασή του υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία και εισηγήθηκε την αθώωσή τους κρίνοντας ότι από την αποδεικτική διαδικασία «δεν προέκυψε ουδόλως ότι οι κατηγορούμενες εκδίδονταν, ουδόλως ότι έρχονταν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορούμενης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους».


Μάλιστα, η εισαγγελέας στοιχειοθετώντας νομικά την αθωωτική πρότασή της σημείωσε ότι «προϋπόθεση για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω...».

Απολογούμενες νωρίτερα οι κατηγορούμενες αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονταν, ενώ μία από αυτές, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας γιατί τις προσήγαγαν εκείνη τη μέρα, δήλωσε ότι «τη συγκεκριμένη ημέρα μας συνέλαβαν γιατί η εντολή τους ήταν τέτοια. Να μαζέψουν όλες τις γυναίκες γύρω από την Ομόνοια. Μάζεψαν 90-100 γυναίκες».

Την απόφαση του δικαστηρίου δέχθηκε με χειροκροτήματα το ακροατήριο και οι ίδιες οι κατηγορούμενες με δάκρυα χαράς και ανακούφισης.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΚΛΑΨΟΜΟΥΝ@ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ?
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΑΣΑΜΕ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΡΟΚ0ΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΥ ΕΧΥΝΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΑΣΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ "ΤΟΞΟ", ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ (ΑΝΤΙΔΗΜΟΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ) ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.