Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΠΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα θα έχει κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία που κάνει πράξη την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση. 

Για την επικείμενη τροπολογία έχει προαναγγελθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην ψήφισή της θα ακολουθηθεί διαδικασία αντίστοιχη με αυτή της τροπολογίας για την έκτακτη ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή η υποβολή αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η ΝΔ θα ψηφίσει τη ρύθμιση για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real Fm ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.



«Δεν είχαμε ποτέ αντίρρηση στη ρύθμιση για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά. Προκαλεί λίγο ότι με την καταστρεπτική πολιτική στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, ειδικά στο πρώτο 6μηνο της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στις κλειστές κοινωνίες των νησιών μας, διερράγη ο κοινωνικός ιστός, διαλύθηκε ο τουρισμός, καταστράφηκε η οικονομία τους, και τώρα έρχεται να τους πει, δείχνοντάς τους με το δάχτυλο, ότι έναντι αυτών που έχουν συμβεί, θα κρατήσει τον ΦΠΑ στα πρότερα επίπεδα» είπε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με την επιλογή της ΝΔ να ψηφίσει στη χθεσινή ψηφοφορία «παρών», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να μεταφέρει ένα προσωπικό του πολιτικό αδιέξοδο σε αδιέξοδο για τη χώρα θέτοντας σε κίνδυνο της θυσίες των πολιτών.

«Και γι' αυτό εμείς λέμε ναι στο επίδομα, λέμε όχι στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει συνεννόηση και όχι να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, αλλά να πετύχουμε μια έντιμη συμφωνία» σημείωσε.

«Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας με τη συμπεριφορά του δίνει άλλοθι σε ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώσουν το σχοινί και να δυναμιτίσουν την όποια τέτοια συμφωνία», προσέθεσε κάνοντας λόγο για μικροεπικοινωνιακή πολιτική ντρίμπλα μιας-δύο ημερών που συνιστά πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά. Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, επανενεργοποιείται από τη 1η Ιανουαρίου 2017 ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής Φόρου Προστιθέμενη Αξίας για τα νησιά που προβλέπονταν στο άρθρο 21 του Κώδικα Φορολογίας Προστιθέμενης Αξίας.

Όπως τονίζουν οι υπογράφοντες βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «έτσι αποκαθίσταται κατάκτηση υπέρ των κατοίκων των δυσπρόσιτων νησιών της χώρας, η οποία φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου και η οποία έμεινε αλώβητη έως και το 2015 παρά τη δημοσιονομική κρίση που έπληξε τη χώρα».  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: