Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16, 2016

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΚΚΕ: «ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ»

Αρνητικά τοποθετείται το ΚΚΕ επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, όπως ενημέρωσε ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Σάκης Βαρδαλής, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ως καθοριστικό για την εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, με εργαλείο τον Πτωχευτικό Κώδικα θα «βγουν από το κάδρο» επιχειρήσεις που δεν καταφέρνουν να είναι ανταγωνιστικές και όσες κρίνονται ανταγωνιστικές - σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα στα εργασιακά, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο- να μπορέσουν να είναι κερδοφόρες.


Επίσης τόνισε, ότι ο Πτωχευτικός Κώδικας θέτει σε εφαρμογή τη διάσωση των επιχειρήσεων, οι οποίες μπορούν να σωθούν ή να περάσουν στα χέρια άλλων επιχειρηματιών.

Σχετικά με την ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, μίλησε «για ξέπλυμα χρήματος με τη βούλα του νόμου», με διατάξεις θελκτικές για το κεφάλαιο και με ρυθμίσεις που δίνουν την δυνατότητα να μειωθούν οι επιβαρύνσεις από πρόσθετους φόρους, τόκους και πρόστιμα ακόμα και σε εκείνους που τους έχει κοινοποιηθεί έλεγχος.

Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και ειδικώς για την πρόβλεψη να επιβάλλεται πρόστιμο 22% στους πολίτες που δεν καλύπτουν το όριο σε πληρωμές με καπό κάρτες για το χτίσιμο του αφορολογήτου, ο κ. Βαρδαλής είπε ότι ουσιαστικά είναι ένα τέχνασμα για τη συμπίεση του υπάρχοντος αφορολόγητου ορίου. Εξειδίκευσε δε, επισημαίνοντας πως το μέτρο αυτό στοχεύει τους μικρούς, ενώ αφήνει άθικτο το πλαίσιο λειτουργίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτές - όπως ανέφερε - έχουν νόμιμες δυνατότητες φορο-αποφυγής και σημείωσε ότι με το πλαστικό χρήμα συγκεντρώνεται το σύνολο του χρήματος στις τράπεζες που θα το αξιοποιούν για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρηματικών ομίλων. 

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: