Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ

Τις ελληνικές αρχές επέκρινε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, επειδή δεν εξέδωσαν διεθνές ένταλμα έρευνας εναντίον αφγανού πρόσφυγα που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα και τώρα κατηγορείται για τον φόνο φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ.

«Αυτό που συνέβη είναι πολύ λυπηρό και σίγουρα θα το συζητήσουμε με την ελληνική πλευρά», είπε ο ντε Μεζιέρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι ελληνικές αρχές δυστυχώς παρέλειψαν (να εκδώσουν) διεθνές ένταλμα έρευνας».


Ο αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος στον γερμανικό Τύπο παρουσιάστηκε με το όνομα Χουσέιν Κ., συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου με την κατηγορία ότι σκότωσε και βίασε γερμανίδα φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη στην Ελλάδα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, όπως υποστήριξε ο γερμανός υπουργός.

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο ύποπτος θα μπορούσε να είχε συλληφθεί από τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των τακτικών ελέγχων» ταυτότητας μόλις έφτασε στη Γερμανία ή κατά την εξέταση της αίτησής του για την παροχή ασύλου, εκτίμησε ο ντε Μεζιέρ. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: