Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ο εμβολιασμός δεν αφορά μόνο την προστασία των παιδιών από τις λεγόμενες παιδικές ασθένειες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εμβολιασμός μας αφορά όλους και δυστυχώς η λανθασμένη άποψη που έχουμε για το θέμα μας αφήνει απροστάτευτους έναντι πολλών ασθενειών.
Μελέτη που έγινε σε πάνω από 18.000 άτομα άνω των 6 ετών στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων είναι ανεμβολίαστοι και απροστάτευτοι έναντι του τετάνου και της διφθερίτιδας.

Στη μελέτη αυτή οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μόνο το 60% των εμβολιασμένων ατόμων είχε προστατευτικά αντισώματα έναντι της διφθερίτιδας και το 72% έναντι του τετάνου.
Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι στα άτομα άνω των 20 ετών, το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 47% έναντι των δύο ασθενειών.
Σύμφωνα με το Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) των ΗΠΑ, όλοι οι άνθρωποι άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιάζονται συστηματικά, κάθε 10 χρόνια για όλη τη διάρκεια της ζωής τους εναντίον του τέτανου και της διφθερίτιδας. 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ενήλικες πρέπει να εμβολιάζονται εναντίον της διφθερίτιδας και του τετάνου συστηματικά κάθε 10 χρόνια.
Η προστασία που αποκτούν από τα εμβόλια που κάνουν ως παιδιά μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας. Δυστυχώς, από τα βακτήρια που προκαλούν τέτανο ή διφθερίτιδα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θανάτου. http://www.naftemporiki.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: